Vad inbillar sig Trump om det svenska rättssystemet

Vad inbillar sig Trump om det svenska rättssystemet. Han verkar tro att Löfven ska kunna ingripa i det svenska rättssystemet och befria ASAP Rockys från den pågående förundersökningen om misshandel. Visserligen har USA ett system där man kan köpa sig fri genom borgen. Så här skrev han i går. Jag kommer ringa Sveriges väldigt talangfulle statsminister och se vad vi kan göra , skriver han på Twitter. Då får Stefan en möjlighet att förklara vårt rättssystem men jag är inte säker på att han fattar det. Han eller familjen Trump har vl troligen några band till artisten för annars har jag svårt att tro att han skulle blanda sig i en färgad rappares situation. Han har många som han skulle behöva engagera sig i och det är alla fattigas situation inklusive sjukvård.

8 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Nu ska vi inte misstänkliggöra (den i andra sammanhang påstådde rasisten) Trump, för att han vill hjälpa en medborgare som råkar vara färgad. Kanske är det här ett bevis på att Sveriges rättssystem inte är så fantastiskt som vi inbillar oss. I andra länder hade kanske händelsen betraktats som nödvärn. Kanske ska vi sluta slå oss för bröstet och sluta tro att Sveriges system alltid är överlägset andra länders. När Trump tog upp de många utsatta delarna i Malmö, så hade han ju inte helt fel.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men politiker och inte statsministerns ska ju lägga sig i en pågående utredning om brott

      • Brorson

        Trump har väl inte lagt sig i brottsutredningen? Borgen innebär i brottsutredningar att en misstänkt släpps i väntan på rättegång, mot en ekonomisk garanti. Summan förverkas om den misstänkte inte infinner sig till rättegången.

        De långa häktningstiderna i Sverige är en skandal, som nu har fått internationell uppmärksamhet. Att en politiker, som satsar på att bli omvald, skulle gå i borgen för någon p.g.a. personliga band är bara alltför osannolikt, när det finns klara politiska vinster med att hjälpa en landsman. Det är så klart ett ekonomiskt risktagande, men det finns väl avtal mellan Sverige och USA om utlämning av misstänkta som uteblir från en rättegång?

        Han har nu suttit häktad under minst två veckor för ett påstått brott, som troligen bara ger böter, eller högst några få månader i fängelse, om han fälls. Om han frias, kommer de svenska skattebetalarna att få punga ut med ett rekordhögt skadestånd för tiden han suttit häktad. Nu får det vara nog med rättsskandaler i Sverige. Detta lättsinne inom rättsväsendet tillåts fortsätta och fortsätta, när vi har överfulla fängelser, brist på häktesplatser för personer som är starkt misstänkta för allvarliga brott samt brist på förvarsplatser för personer som vistas illegalt i Sverige och ska utvisas.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Vi har oberoende domstolar i Sverige och borgen kan i gen släppas emot. Jag tror också att det finns avtal mellan våra länder om inte Trump sagt upp det. Jag är dock säker på att våra domstolar följer lagarna. Däremot har nog i te kapaciteten på fängelser och förvarsplatser ökat och dessutom blir det brister när strafftiderna förlängs

          • Brorson

            Trump har erbjudit borgen, vilket innebär att Trump förlorar de pengarna, om den misstänkte inte infinner sig till rättegången i Sverige. Det gör han nog om det finns minsta risk att han grips av amerikansk (eller annat lands) polis och skickas till Sverige. Har Trump begärt att Löfvén ska bestämma hur domstolen ska döma? Inte såvitt jag har fått fram. Men den långa häktningstiden för ett så ringa brott är en skandal. Normalt räknas ju häktningstiden av från straffet, om det blir fängelse. Men hur gör man om det bara blir böter? Slipper han betala böterna?

            Tills nu har jag varit motståndare till systemet med borgen. Men efter den här skandalen, är borgen vid brott i stället för att sitta häktad i väntan på rättegång, kanske något som även Sverige bör införa. Systemet finns i både Danmark och Norge, men används ytterst sällan. Kanske i liknande fall som detta?

            En åklagare, som inte har nämnts vid namn, har tagit sig friheten att skämma ut Sverige inför hela världen. I Sverige går IS-resenärer, som har deltagit i eller på plats möjliggjort folkmord, fria för att de inte kan överbevisas med att själva ha utfört morden. Medan en utlänning, som misstänkts för ett bagatellbrott kan sitta frihetsberövad under veckor. När högst 48 timmar hade varit mer än nog. En tydlig signal att utlänningar, som kommer hit på lagliga vägar och med hederliga avsikter, inte är välkomna. Ett europeiskt Nordkorea.

          • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

            Borgen mot ett frisläppande finns inte i det svenska rättssystemet. Det är illa om inte Trump förstått detta men han vill nog göra sig populär i USA

  2. johansson

    Klantigt av Trump att inte vara insatt i det svenska rättssystemet men annars har han gjort allting rätt som president, fråga vilken ekonom som helst han är på god väg att få bukt med Usa:s enorma handelsunderskott och det är väldigt viktigt för hela världsekonomin i slutändan men det är ju inte gjort på en kafferast. Sedan borde Stefan Löfven också engagera sig i varför vi har 250000 fattigpensionärer i Sverige och en sjukvård som håller på att krackelera. Trump är handlingarnas man medans Löfvens standardsvar är vi får återkomma om saken, det måste utredas vidare

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag kommer att sluta svara dig om du anväder en blogg inom ett visst område och du lägger dit påståenden om annat. Hädanefter raderas all sådana direkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.