Sköna upplevelser i Höga Kusten

Sköna upplevelser i Höga Kusten

Sköna upplevelser i Höga Kusten. Man kan inte säga annat än att det är en fantastisk skön och vacker upplevelse att vara där och njuta. Vi var på besök hos några goda vänner i Bjästa och då åkte ut i höga kusten. Visst är vägarna krokig och det går upp och ber för det är även riktigt höga bergknallar.

Vi började på en plats som heter Rotsidan (på bilden och där var det mycket folk som låg där på stenhällarna solade, åt men även badade. Smal väg och värre parkeringar efter den samla vägen ja värre än det brukar vara vägen till Bettnesand. Men skönt och härligt var det, så skönt och härligt att jag inte tog mig tid att blogga.

Dagstrippen bara sedan av till konstnären Åbergs mannaminne. Runt 50 byggnader av olika slag och innehåll och det har ju visats i TV och har du inte sett det är det värt ett besök. Hur häftigt som helst och msn funderar på vad han tänkte på som byggt allt det och som bland annat innehöll både ett diesellok och en rälsbuss. Som sagt värt ett besök.

Vi gjorde även en avstickare till Bönhamn som också är en vacker ort och innan vi återvände till Bjästa åt vi middag på ett ställe som hette Gårdsbutiken innan vi åkte tillbaka till Bjästa. Hemfärden gick via att titta på ett nybyggt hus och ett besök hos en bekant som hade ett hus på Stubbsand lite norr om Örnsköldsvik också en vacker plats.

Man blir avundsjuk på Kramfors kommun som har dessa fina platser vi var på dag ett men även Stubbsand har fått ligga i Umeå kommun. Vi var ju med vi Kvarkenrådet när världsarvet bildades och det blev även ett världsarv i den Österbottniska Skärgården men vi fick inte vara med som vi hade tänkt och det var en svensk myndighet som sa nej. Världsarvsområdet är ett speciellt område som fått den kraftigaste landhöjningen efter istiden. Värt besök i alla fall.

4 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja det gör jag och det är ju mera naturupplevelse att åka till Höga kusten men jag tror även många åker till den Österbottniska delen av världsarvet

  1. Ulf Parde

    Jodå, var själv nyligen i Köpmanholmen. Men varför har du inte lagt in de kommentarer jag lagt in på dina närmast föreg. bloggar? Det kan väl aldrig vara så att de var för besvärande?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har jag svarat tidigare i en kommentar och det är minst en vecka sedan jag loggade in. Du får väl sluta att kommentera om du inte är nöjd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.