Sälj inte Grönland till USA

Sälj inte Grönland till USA. Det är amerikanska media som rapporterat att Donald Trump har intresse av detta. Jag hoppas att det inte kommer att ske utan låt Danmark ha kvar Grönland. Så här skriver Omni om detta.

%Ï UPPGIFTERNA OM TRUMP OCH GRÖNLAND Grönland avfärdar möjlighet att jätteön skulle köpas av USA  sedan amerikansk media rapporterat att Donald Trump börjat leka med tanken.
 Vi är öppna för affärer men vi är inte till salu, säger den autonoma regionens utrikesminister Ane Lone Bagger till Reuters.

Aaja Chemnitz Larsen, ledamot i folketinget för Grönlands näst största parti Inuit Ataqatigiit, säger till nyhetsbyrån att hennes spontana tanke var nej, tack .
 Jag är säker på att en majoritet på Grönland uppfattar det som bättre att ha en relation till Danmark än USA, på lång sikt, säger hon.

Donald Trump har ett statsbesök till Köpenhamn inplanerat i september och Arktis kommer då att stå på agendan. Grönland har stor strategisk betydelse för USA som sedan en överenskommelse 1951 har en flygbas på öns norra delar 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.