Moderaterna och Hanif Bali

Moderaterna och Hanif Bali. Han petades från vissa uppdrag när han gick till angrepp på Carl Bildt och inte oväntat heller. Han må så vara men han är inte ensam och det gör mig bekymrad. Han tycker jag mer företräder åsikter som finns jos Sverigedemokraterna och dem har Kristersson kommit närmare än vad Fredrik Reinfeldt någonsin kom.

Han skrev ett inlägg på Facebook och där fick han många som hejade på honom och gav beröm till honom. Stå på dig var en vanlig kommentar. Jag blev mycket förvånad när jag såg att Anders Ågren stödde Hanif Bali. Det trodde jag aldrig att han skulle göra. Bra att veta var han egentligen står. När Anders skriver något så är den förste att stötta vad han skrivit är hans fru och då hänger moderaterna i Umeå. Lika dant när hans fru Åsa skriver något. Välorganiserat för att få många gillande , men väl lätt att se. Så här hade Omni en sammanfattning om Hanif Bali

%Ï PETNINGEN AV HANIF BALI Varje gång som moderatledningen har tagit i med hårdhandskarna mot Hanif Balis agerande har det rört sig om frågor inom internationell politik, skriver Karin Eriksson i en analys i DN om Hanif Balis tid i Moderaterna.

Länge sågs Bali som en förgrundsgestalt i partiet, skriver Eriksson men menar att petningen inte kom oväntat:
Mycket talar för att det låg i luften: EU-valrörelsen stärkte partiledningen i uppfattningen att Moderaterna ska fokusera på sakfrågor .

Eriksson pekar också på att partisekreterare Gunnar Strömmar sagt att han ska göra upp om Moderaternas kultur.

Elisabeth Marmorstein, SVT:s politikreporter, säger att Moderaterna visserligen visade att man agerar, men samtidigt inte tog i med storsläggan mot Hanif Bali.
 Man hotar inte honom med uteslutning eller tvingar honom att sluta twittra. Det beror på att Hanif Bali fortfarande är populär bland vissa gräsrötter, säger hon. Slut citat.
Inte trodde då jag att han var populär hos moderaterna i länet. Att de inte skäms.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>