Drogtester kan rädda framtiden för många

Drogtester kan rädda framtiden för många. Det har skett en ökning av testerna och det har fått många positiva saker för många som får gå program för att komma ur drogberoendet. I artikeln i Omni som jag lägger ut ser ni detta. Det är bra för på arbetsplatserna pratar man nog om detta. Däremot vet jag inte om det tas några tester i tex Umeå kommun. En test ger bättre möjligheter för de som vill komma ur drogberoendet
:D ROGANVÄNDANDET I SVERIGE
När Marie var 36 år åkte hon fast i ett oannonserat drogtest på jobbet  och det blev hennes räddning, skriver TT sedan det visat sig att antalet drogtester på svenska arbetsplatser ökat lavinartat.

Testet som gjordes för fem år sedan visade sig vara positivt. Marie, som då redan hade förlorat barnen, erbjöds behandling och tackade ja.
Nu är hon inte längre beroende, har ett jobb och har fått tillbaka barnen. Hon säger att drogtestet räddade henne, skriver TT.
 Jag har en fantastisk arbetsgivare, säger Marie, som egentligen heter något annat.

En kommentar

  1. Brorson

    Alla medel ska användas i kampen mot knarket. Men det räcker inte med drogtester och behandling för redan anställda. Arbetslösa måste också få behandling. Annars får de aldrig något jobb. Behandlingshem för missbrukare ska vara drogfria och användas för sitt ursprungliga syfte, inte som förvaringsplatser med fri in- och utpassering för ensamkommande unga män från Afghanistan. Denna felanvändning av de f.d. behandlingshemmen har gjort de f.d. behandlingshemmen till marknadsplatser för knark.

    Utvecklingen går åt fel håll, när sjukvården tvingas medverka till brott. Man har inte ens väntat tills narkotikainnehav för eget bruk har avkriminaliserats – vilket naturligtvis aldrig bör ske. Om man inte ens har vett att kräva av sin langare, att denne förutom knarket även ska tillhandahålla rena sprutor, så är man så nedgången, så att man uppfyller alla kriterier för tvångsvård mot missbruket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>