Undrar om det slagit slint för länsstyrelsen

Undrar om det slagit slint för länsstyrelsen. Det var Anders Ågren som gjorde mig uppmärksam på vad de sysslar mer. Nu finns ju inte lekmannastyrelserna kvar så nu är det tjänstemännen enbart som jobbat fram en klimatstrategi. Jag ska ärligt talat att jag trodde att Anders Ågren skämtade när jag läste hans blogg. Har man haft upp denna i det Insynsråd som man har.

När man skriver som man gör så tappar man tror jag förtroendet även i andra frågor. De har tagit upp att man vill förespråka medborgarlön som en del i klimatstrategin. Det kan väl inte vara en uppgift att föra fram den typen av frågor. Vem fan ska betala detta som är ett förslag som Mp och V ibland har diskuterat. Ingen kommer att jobba och det kommer att bli en stor ineffektivitet på jobben och hur fasen ska de kunna bära den försörjningsbörda som finns då det blir färre som ska försörja fler i framtiden.

Så tar man även upp 6 timmars arbetsdag och även det kan inte vara en statlig verksamhets ansvar. Länsstyrelsen själv hinner ju inte med det arbete som behövs när det gäller alla tillstånd som behövs för ett av de viktigaste frågorna för länet nämligen Norrbotniabanan. När det nu är länstyrelsen som skickat ut detta på remiss måste väl även landshövdingen stå bakom dessa förslag vilket är en stor förvåning hos mig.

Som grädde på moset har de även tänkt ta död på Umeå centrum och göra det bilfritt. Att länsstyrelsen ska lägga sig i Umeå kommuns planering är en grov tankevurpa. Umeåbornas politiker ska bestämma hur centrum i Umeå ska se ut och det de vill är att vi ska ett attraktivt centrum och det centrum ska alla kunna nå. Jag är dessutom övertygad om att i framtiden kommer de flesta bilarna och bussarna köras på el och då är inte bilarna ett miljöproblem när det gäller utsläpp.

Jag ser att den grundprincip som diskuterades när regionbildningarna var på tapeterna att länsstyrelsen roll skulle förändras i grunden. När jag läser de förslag som de diskuterar i en klimatstrategi tror jag inte ha varit med om rollerna förändrats. Det är på tiden att staten tar tag i länsstyrelsernas roll i framtiden att de sysslar med fel saker. Det kan inte vara möjligt att tjänstemännen på länsstyrelserna ska ta fram en klimatstrategi som ska vara överordnad politikens roll. Är det så då finns bara en sak att göra nämligen lägg ner länsstyrelserna alt gör om deras arbetsuppgifter från grunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.