Swedbank erkänner brister mot penningtvätt

Swedbank erkänner brister mot penningtvätt. Jag fattar att det måste vara svårt att ha ett system där man ska kolla varifrån pengarna i en bank kommer i från. Det är idag så att affärer inom finansvärlden är globala och inte lokala. I vilket fall som helst så skriver Omni följande om vad Swedbank sagt om detta och det lyder enligt följande

”PENNINGTVÄTTSHÄRVAN PÅ SWEDBANK Swedbank erkänner för tillsynsmyndigheter i Sverige och Estland att det funnits brister i arbetet mot penningtvätt. Vissa av dessa brister kvarstår fortfarande, enligt ett pressmeddelande. Storbankens uttalande är ett svar på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheter i Sverige och Estland.

Banken har historiskt inte haft tillräckliga resurser eller kompetens för att fullt ut hantera risken för att kunder och andra aktörer tvättar pengar , skriver Swedbank i pressmeddelandet.
Storbanken släpper också på sekretessen kring den norska advokaten Erling Grimstads rapport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>