Drönarattacken påverkar Donald Trump

Drönarattacken påverkar Donald Trump. Det är klart då Saudiarabien är en av Trumps närmaste vänner. Han han sa upp kärnvapenavtalet med Iran är bara ett exempel på detta. Han hade inte hunnit sitta länge förrän han gjorde en jättestor vapenaffär med dem. Så här skriver Omni om de kriser under hans tid och som han har orsakat själv

”DRÖNARDÅDEN I SAUDIARABIEN USA har haft tur att de flesta kriserna under president Donald Trumps styre har orsakats av presidenten själv. Efter drönarattackerna i Saudiarabien kan turen vara på väg att ta slut, skriver Catherine Rampell i en analys i Washington Post. Det verkar osannolikt att Trumps tur kommer att vara för alltid. Därför hade det varit bra om den amerikanska ekonomin inte var så beroende av tur för tillfället , skriver hon.

Nu slits presidenten mellan två impulser, skriver Stephen Collinson i CNN. Han menar att Trump absolut inte vill dra in USA i nya konflikter i Mellanöstern, samtidigt som han inte tål att framstå som svag. VG:s kommentator Per Olav Ødegard för ett liknande resonemang där han frågar sig om Trump ska straffa Iran militärt eller förhandla med landet.

Det första kan utlösa ett krig. Det andra kan ge intryck av att angreppet passerar ostraffat , skriver han.
Först skrev faktiskt Trump att han ville prata med Iran, som USA har anklagat för attackerna, men sedan hävdade han att medierna hade hittat på. Det skriver Andrew Feinberg i Independent.
Medierapporteringen, som den mesta rapportering som Trump kallar fake news , var 100 procent sann , skriver han.slut citat från Omni.

Jag vet inte vad man ska säga om honom som person så jag säger att hur är det ställt med det amerikanska folket om de väljer om honom efter alla hans lögner och påståenden om andra som tex fake News. Han har ju avslöjats hur många gånger som helst där hand tunga slagit slint. Han har ju en förmåga att komme på samtal med länder som inte har demokrati, där ett exempel är Nordkorea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.