Stora demonstrationer för klimatfrågan

Stora demonstrationer för klimatfrågan. Greta Thunberg drog flera hundra tusen personer i New York. Hon har verkligen fått upp klimatfrågan på den politiska dagordningen. Hon ska nu prata på det klimatmöte som hålls i New York. Jag är helt säker på att hon kommer att göra stor succé. Tyvärr finns det många klimatförnekare bland annat Donald Trump. USA måste tänka om och jag tycker han är en skam för det politiska systemet när man inte tror ett dugg på den forskning som finns. Så här redovisade Omni det som hände i går i hela världen

”KLIMATFÖRÄNDRINGARNA Gårdagens klimatdemonstration lockade ut omkring fyra miljoner människor på gatorna, uppger arrangörerna enligt Reuters. Det kan göra protesten till den största globala klimataktionen någonsin.

I Australien deltog fler än 300 000 människor, majoriteten i Melbourne och Sydney, enligt arrangörerna. Det betyder att demonstrationen är den största i landet sedan protesterna mot Irakkriget 2003.

Även i New York gick 300 000 människor ut på gatorna. Demonstrationerna hölls inför FN:s klimattoppmöte i New York.
 Det är otroligt. Minst fyra miljoner människor över hela världen, man håller fortfarande på att räkna. Det går inte att förstå, sa klimataktivisten Greta Thunberg, som inspirerat till protesterna, efteråt till Aftonbladet.

Här kommer en artikel till från Omni
”KLIMATFÖRÄNDRINGARNA Den våg av klimataktivism som sveper genom unga amerikaner kan bli vår tids motsvarighet till 60-talets politiska protester mot kriget i Vietnam, skriver DN:s Martin Gelin. Konfliktlinjen går i första hand mellan två generationer: de unga och de äldre vuxna.

Martin Gelin skriver att klimataktivismen som sprids genom USA också motbevisar myter om att dagens unga skulle vara bortskämda narcissister. Eftersom de vuxna vägrat ta problemen på allvar, är det nu de som måste kliva in och försöka rädda planeten.

Franklin Foer på The Atlantic menar att vuxna haft monopol på verkligheten och förmågan att kunna bedöma risker, men att det också lett dem in i ett självbedrägeri. Genom att rationalisera bort värstascenarion har man misslyckats att greppa det största hotet: planetens uppvärmning.

Foers dotters har lidit av en klimatångest som han som förälder försökt bygga en skyddande mur runt. Men den muren är en barnslig fantasi, ångesten är det vuxna svaret. För att skydda våra barn måste vi våga möta deras förtvivlan , skriver han. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.