Jag måste ge en riktig känga till Agenda

Jag måste ge en riktig känga till Agenda. Programledare i Agenda måste vara påläst. Det är en uppgift även för ansvarig utgivare att vara korrekt när det gäller skatter. Han i det fallet var i med i går söndag. I Agenda pratade han i mun på de han intervjuvade. Jag vet faktiskt inte om jag ska se Agenda då han inte låter folk svara färdigt på den fråga han ställt. Nu gäller det inte bara S-företrädare utan även den moderat som har sysslat med förhandlingarna om gängkrimaliteten. Jag tycker det måste vara någon ordning även på en programledare. Magdalena Andersson påpekade också och sa ungefär som så Låt mig tala till punkt 

Reporten är också en som inte fattar att det är en uppgörelse mellan andra partier att då får man inte som man vill. Jag kommer i framtiden att kolla vilken som är programledare i Agenta innan jag ser programmet eftersom han i söndags vilseledde tittarna och det ganska mycket.

Han visade ett diagram mellan att ta bort Värnskatten och ställde det mot att landsbygden  får 137kr i månaden. Jag ska visa på att det är folk på vad han kallar landsbygden  som betalar värnskatt. Det handlar inte om landsbygden utan om de som bor i stödområde A och B med vissa undantag.

Vet ni vad han kallar landsbygd  i detta fall. Det innefattar följande städer och tätorter. Boden, Gällivare, Kalix, Lycksele,Sollefteå, Östersund, Piteå, Skellefteå,Vännäs, Härnösand, Kramfors, Timrå, Örnsköldsvik, Bollnäs, Hudiksvall mfl. Det är i dessa städer och tätorter där det finns många höginkomsttagare som också betalt värnskatt och får dubbla skattesänkningar. I Västerbotten är det bara de som bor i Umeå kommun som inte får landsbygdens skattesänkning , och inte i Sundsvalls tätort, Luleå tätort samt i Borlänge och Faluns tätortsområde. Jag skulle tippa att i Kiruna finns det många med höga inkomster då de betalar 205 kr/inv till inkomstutjämningen som finns..

Jag tycker för det första det är ett grovt fel av ett publicservice företag att kalla alla dessa orter för landsbygd. Har jag varit Annie Lööf har jag påpekat detta. Stödområdena som sådan är till för när man kan få olika stöd för att skapa jobb. Skärpning Svt och läs på innan ni sänder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.