Klimatförändringarna värre än väntat

Klimatförändringarna värre än väntat. Det har konstaterats av FNs klimatpanel. Det går nog inte ens att räkna ut vilka effekter det få då havsnivåerna stiger dom aldrig förr. De stiger 2,5 gånger mer än under 1900 talet. Det är inte undra på att unga människor som Greta Thunberg kräver snabba åtgärder i sitt lysande tal inför FN.

Jag tror inte heller att någon kan ha räknat ut hur snabbt det kommer att gå. Vattennivåerna stiger och lägger land och byggnader under sig och var det får för konsekvenser även för miljön där översvämningarna kommer. Jag tror att man som Greta säger fatta beslut redan nu.

Det blir ju precis som ett hjul i en utförsbacke det rullar bara fortare och fortare. Ledarna i stora länderna som i USA ser ju inte ens vad som händer. Det är ju bara drygt en mansålder innan man är till 2020 och då senast har vattnet återtagit en massa land. Så här skriver Omni om den nya rapporten och det gäller att börja fatta beslut redan nu om man fattar beslut som hindrar att det kommer en typ synda flod till folken och beslutsfattarna som gjort för lite under för lång tid. Jag hör av mitt barnbarn att barnen ofta tänker på miljön och de rapporter som presenteras och det är många och inte bara FN utan stora som små

Från Omni
%Ï KLIMATFÖRÄNDRINGARNA Effekterna av klimatförändringarna är värre än vad som tidigare visats och havsnivåerna stiger snabbare än väntat, varnar FN:s klimatpanel IPCC för i en ny rapport. AFP skriver att havsnivåerna stiger 2,5 gånger snabbare än vad de gjorde under 1900-talet. Enligt Washington Post kan vattennivåerna stiga med 110 centimeter till år 2100 om klimatpanelens värsta scenario slår in.

 Det öppna havet, Arktis, Antarktis och de höga bergen kan verka avlägsna för många människor. Men vi är beroende av dem och påverkas direkt och indirekt av dem på många sätt, säger IPCC:s ordförande Hoesung Lee på en presskonferens, enligt Dagens Nyheter.
Den nya FN-rapporten bygger på 6 981 publicerades vetenskapliga studier och det är klimatpanelens tredje specialrapport sedan den senaste stora sammanställningen som gjordes 2014.

5 kommentarer

  1. erot

    Havsnivån utanför Holland stiger och sjunker i cykler med 2 MILLIMETER per år,
    Ingen fara
    Institutet påpekar också att havsnivån stiger och sjunker med två centimeter i en kontinuerlig tidvattencykel. Topparna återkommer med 18,6 års mellanrum.

    – Den senaste tidvattenstoppen var år 2004, och nu håller vattenytan igen på att stiga till nästa topp som infaller i början av år 2023, säger man från Deltares.

    Institutet påpekar att landet är väl förberett och kan handskas med extrema vattennivåer.

    – Havsnivån vid den nederländska kusten stiger med 20 centimeter varje århundrade.

      • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

        Vad jag blir glad att det finns en person som du som kan allt så mycket bättre än de som forskar och kan vad som sker på hela jordklotet av klimatet. Men för att bära ärlig tror jag inte du vet ett enda dugg om hur klimatförändringarna kommer att påverka oss

  2. erot

    Faktan jag la fram är från Deltares i Holland,alltså inte mina egna, Vi vet nog ungefär lika mycket du och jag eftersom ingen av oss är klimatforskare, Men man väljer ju själv ifall man ska bli skräckslagen eller inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.