Vad säger VK,s artikel om sjukvården

Vad säger VK,s artikel om sjukvården. Jag saknar i alla fall en viktig del i den. Den visar hur mycket pengar som man ska minska kostnaderna med(inte spara för att spara är något annat ). För att få en riktig bild av de nedskärningar som ska göras har det varit viktigt hur mycket pengar de har idag i budget inom de olika områden. Det är så man får veta hur omfattande det blir. Ville man veta ännu mer exakt så har det inte heller varit fel om man fått se hur prognosen för kostnaderna ser ut innevarande år.

Jag har även saknat en uppgift om hur mycket pengar regionen får eller får betala i den översyn som görs i kostnadsutjämningen. En förändring görs även inom regionerna för att man ska se hur ekonomin ser ut nästa år. Jag tycker att det vore nyttigt om nu staten säger att man ska prioritera sjukvården att man ökar på penningpåsen till regionerna. Jag hoppas VK kan redovisa de synpunkter som jag har nämnt i bloggen här så att bilden blir riktig. 93 miljoner låter mycket men hur stor del är det av sjukvårdens kostnader. Jag förväntar mig även att man tar tag i byråkratin  som säkert finns och att de som är duktiga på behandling får syssla med det och inte hålla på med en massa papper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>