Ny utexaminerade kvinnor får lägre ingångslön

Ny utexaminerade kvinnor får lägre ingångslön. Det visade rapport tisdag kväll och det gällde både ingengörer och andra akademiska i nyutbildade yrken. Man kan ju fråga sig varför det är så då kvinnor i regel har varit duktigare under utbildningen. Från fackliga akademiker har man ingen förklaring som är trovärdig. Det här är åt skogen och måste ändras på för de tappar troligen i lönekarriären om och när de är ledig för barna födsel.

Jag tillhör de som hela tiden kämpat för lika lön för lika arbete. Inom Byggnads avtalsområde har det gället under lång tid i alla fall när det varit ackordsarbete då det varit lagackord. Jag tycker snarare att det ser ut som om kvinnorna som kommer ut i jobb efter utbildning. Det här borde man statuera genom att driva det rättsligt som en lönediskrimineringsfråga. Gör man inte det kommer det bara att fortsätta. Tyvärr hade man inte i rapport synat om det berodde på om det var män eller kvinnor som satte lönerna

En kommentar

  1. Krister

    Se där, Lennart. Det händer att vi delar syn på vissa områden. Här är vi för en gångs skull helt överens. Självklart ska lika lön för lika arbete gälla alla, överallt och alltid.
    Orsaken till att det ser ut som det gör idag, är ju helt klar. Nämligen att facken har inte gjort sitt jobb. De har sysslat med sådant som de inte har med att göra, i stället för att se till (alla) sina medlemmars bästa.
    Bevis om detta finns ju inte minst i den utmärkta artikelserie som Aftonbladet kört under det senaste året, då man skärskådat fackförbundens ledningar och deras vidlyftiga slöseri med medlemmarnas pengar. Ytterligare ett bevis på toppampars enorma avstånd från de arbetare de påstår sig förespråka. Senast idag (onsdag) avgick en av Unionens ledare, efter att AB avslöjat en skandal till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.