Ryssarna påverkar eliten i Storbritannien

Ryssarna påverkar eliten i Storbritannien. Jag brukar läsa många media för alltid hittar man något matnyttigt. Jag har många gånger fastnat för Omni som gör sina artiklar från vad andra skrivit och de är mycket korta och det gilla jag. Har aldrig heller tyckt om långa tal om de i stort sett läser innantill av ett manus. Nu hittade jag en intressant artikel som denna gång handlar om hur ryssarna skaffat sig inflytande i Storbritannien. Så här skrev Omni

”STORBRITANNIENS FRAMTID
Rysslands inflytande sträcker sig djupt in i det brittiska etablissemanget och flera av Storbritanniens regeringar har blundat för det. Det menar flera källor i brittiska parlamentets underrättelsekommitté, skriver CNN.

Enligt källorna ska Ryssland ha byggt upp ett nätverk av ryssvänliga brittiska diplomater, advokater, parlamentariker och andra inflytelserika personer över hela det politiska spektrumet. En av källorna kallar uppgifterna för det största hotet mot Storbritanniens institutioner och livsstil .

Brittiska premiärministern Boris Johnson har anklagats av Labour för att medvetet ha undanhållit underrättelsekommitténs rapport om ryskt påverkansförsök på Storbritannien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.