Alliansen i Stockholm har jätteproblem

Alliansen i Stockholm har jätteproblem. Det beror självklart på att man inte klarat av sitt uppdrag att bygga Karolinska universitetssjukhuset. Risken är stor att de inte allt de ställt till med. Så här skriver Omni

. ”UNDERSKOTTEN I SJUKVÅRDEN Aida Hadzialic (S), oppositionsråd i Stockholm, riktar hård kritik mot finansregionsrådet Irene Svenonius (M) för att en tjänsteman får ta ansvaret för vad som händer på Karolinska universitetssjukhuset, skriver DN.

 När ska Moderaterna, som har styrt regionen i 13 år, ta ansvar för situationen? säger hon till tidningen med anledning av beskedet om varslet på sjukhuset.
HSvenonius har tidigare sagt till DN att det är sjukhusledningens ansvar att leda den operativa verksamheten  inte politikernas. Hadzialic tycker det är ett orimligt  resonemang då de högst ansvariga har mer makt än någon annan att påverka både verksamheten och den ekonomiska politiken i regionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>