Vänsterpartiet ute på hal is

Vänsterpartiet ute på hal is. Det brukar det vara men att de ville bli ett knarkliberalt parti det har jag aldrig trott. Svenska Dagbladet har avslöjat att de vill avkriminalisera narkotika bruket. Man blir förvånad när man hör Jonas Sjöstedt säga Vi tror inte att det går att straffa bort narkotikamissbruk. Vi ser det som att kriminaliseringen kanske gör att
man inte söker hjälp  har partiledaren Jonas Sjöstedt till tidningen. De vill dock att det ska vara olagligt att handla med narkotika.

Jag tror inte en sekund att det är rätt väg att gå. Varenda en som grips i framtiden kommer att säga att det enbart är för eget bruk. Hur ska då polisen agera. Det kommer att bli en ännu bättre marknad för försäljningen om det inte finns någon risk att bli straffad, marknaden ökar och den kommer att få fler försäljare. En följd blir som jag säger att de som knarkar måste på något sätt få tag i narkotika och det kommer genom den organiserade brottsligheten och E handel. Jag tycker detta gör att vänsterpartiet blir ett liberalt parti när det gäller drogfrågor. Är det tillåtet att bruka följer att det är tillåtet att bära och köpa, och det är försäljaren som kan straffas. Jag tror inte ett dugg på att brukaren blir villigare att söka hjälp för idag kan man göra det utan att straffas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>