Vi ser hur det blir när högern styr

Vi ser hur det blir när högern styr. I fler och fler kommuner där Sverigedemokraterna är med och styr raseras välfärden. Det är främst i kommunerna i Skåne där man tar betalt för skolmaten som Vellinge, Lomma och Kävlinge. Nu ska man även göra det i Staffanstorp som styrs av SD och M. Där tycker det Socialdemokratiska Oppositionsrådet Pierre Sjöström att det är fel väg att gå. Jag tror att i de flesta av dessa kommuner lågskattekommuner. Nu är det många som bor i dessa kommuner höginkomsttagare. Jag tycker detta visar att där Sverigedemokraterna styr så angriper man välfärden.

Jag frågar mig verkligen är det ett sånt samhälle som Lo,s medlemmar vill ha. Lo har ytterst få medlemmar som kan räkna sig till högavlönade och har råd att betala skolmaten. Det är viktigt för Socialdemokraterna att alla elever ska ha en bra skolmat för bra mat ger bättre skolresultat. LO har många medlemmar som är lågavlönade och som inte har den ekonomi som behövs för att betala för skolmaten. Jag tycker LO,s medlemmar bör fundera över om de tror att det bästa för dem och deras barn bor att man drar ned på välfärden. Jag tycker själv som LO medlem att vi bör utveckla välfärden i stället för att dra ner på den. Jag är också övertygad att detta är bara början på en slakt på välfärden och det är där staten är de som har ansvaret. Det är i fallen ovan som jag nämnt är kommunerna som bestämmer. De står i alla fall på samma ideologiska grund som Kristersson och Åkesson. Sätt stopp för slakten på välfärden och låt inte SD och M göra det.

3 kommentarer

  1. Everth Gustavsson

    Jag delar till 100% Lennarts inlägg ang.
    SD. Det skulle bli katastrof för LOs medlemmar om SD skulle få regeringsmakten. Jag hoppas att LO kollektivet röstar för trygghet genom att rösta Rött ❤️

  2. Björn

    Nu är det bara ett förslag, och gäller bara gymnasieelever. Om du besöker en dylik skola och tittar på vilken kläd och mobilstandard eleverna har tror jag få inte har råd med 9 spänn om personen väljer att köpa sin lunch i skolbespisningen.
    Ett utmärkt förslag om du frågar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>