Mycket av tidningarna handlar om Sabuni

Mycket av tidningarna handlar om Sabuni. Ja det är inte så märkligt när det är ett parti som ligger på fallrepet om det vore val idag. Jag ser dock inte några ledare som tar upp det jag tror är huvudfrågan för väljarna. L har drunknat i moderaterna och Alliansen. De har bara pratat om alliansen fram till förra valet då huvudfrågan för L blev aldrig en regeringen som är beroende av Sverigedemokraterna.

Det har både de och centern hållit fast vid. Den som svek det löftet var ju moderaterna och Ulf Kristersson. Han sa ju redan på valnatten att de var större än de rödgröna. Han måste ha varit frånvarande på mattelektionerna eller så kanske tanken var att styra med hjälp av SD. Jag tror han hade tänkt lura väljarna nen däremot kunde han inte kura Centern och Liberalerna då de genomskådade honom direkt. Jag lägger ut en kopia om vad ledarsidorna säger i dag och det är sammanfattningen från Omni i går

”LEDARSVEPET
Aftonbladets Anders Lindberg är kritisk till KD-ledaren Ebba Busch Thor för hennes uttalande om att stresstesta hur länge det är möjligt att hålla de imamer som Säpo anser vara ett hot mot rikets säkerhet i förvar. Han menar att hon fiskar i en populistisk underström med sitt förslag och skriver att människor som inte är dömda för brott inte kan hållas instängda i en evighet.

Lydia Wålsten kopplar socialdemokratins tillbakagång till en större fråga om vad det är att vara svensk i en ledare i Svenska Dagbladet. Eftersom S har dominerat svensk politik under lång tid och den politiska styrningen av samhällslivet varit stor har partiet präglat oss kulturellt , skriver hon i ledaren.
Det vill sig inte riktigt för L-ledaren Nyamko Sabuni, menar Sydsvenskans ledarsida. Att utjämna klyftor med en liberal, teknikoptimistisk och företagsvänlig politik kan mycket väl bli ett vinnande koncept för Liberalerna. Men Nyamko Sabuni måste visa mer, betydligt mer, för att övertyga väljarna om partiets vägval , skriver man i ledaren. Slut citat Omni

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>