Fagervall har rätt i kritiken mot domarna

Fagervall har rätt i kritiken mot domarna. Det tycker jag är bra att han ryter ifrån någon gång. Jag blev hårt kritiserad när jag sa att domarna inte räcker till för något år sedan. Jag fick mer medhåll än kritik. De förstör ishockeyn om de inte dömer efter reglerna och när de gör fel och insett detta så kompenserar man det lag dom blivit straffad fel. Jag har varit misstänksam att det inte skulle finnas med tillräckligt bra domare för att utöka till ett fyrdomarsystem två domare och två linjemän.

Fagervall sa Ser tamejfan ingenting . Jag tycker att han har rätt däremot tycker jag det är svagt av domarbasen som försvarade domarna men ville inte kommentera de domarna som dömde. Varför ska inte en tränare få kritisera domarna om de dömt dåligt enligt tränaren. Spelare och ledare ska få tåla hur mycken kritik som helst offentligt. Det var dåligt sagt av domarbasen att han skulle ha ringt mig. Jag är ganska säker på att idrotten överlag måste höja statusen på domarna och att man måste rekrytera domare som har en spelförståelse. Dåliga domare har en tendens att släppa iväg matcherna och då är det som Fagervall säger, att det finns en risk för att spelarna kan få allvarliga skador. Jag vet inte om det fanns någon domarekontrollanter vid gårdagens match men oavsett det så måste domarna få och tåla kritik. Det skulle inte heller förvåna mig om domarna som grupp nu straffar Löven för vad Fagervall sagt. Blir det så då skämmer de ut sig ännu mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>