Bygg bostäder för äldre ett krav från Gamla Gardet

Bygg bostäder för äldre ett krav från Gamla Gardet. Gamla Gardet är en Socialdemokratisk förening som består av äldre men utan direkta åldersgränser. Vi har diskuterat bostadssituationen för äldre länge och vill att man ökar takten. Där behovet är som störst har olika namn som det på Berghem där bolaget heter Seniorhusen och innehållet är tycker vi som kommunen beskriver trygghetsboende. Det ska innehålla en blandning av storlek men det är ettor, tvåor och några treor.

Vi tycker seniorhusen gjort rätt som dessutom satsat på stora balkonger där en trea har balkonger på 14 kvm där alla är inglasade. Balkongerna är en bra samlingsplats. Seniorboendet/ Trygghetsboendet bör innehålla välplanerade lägenheter, reception med utrymme som mötesplats, matservering , samlingsrum för olika aktiviteter, gym för hälsobefrämjande aktiviter och gärna en bastu. Det finns även lokaler för frisör, fotvård. Seniorhusen har en kö på över 2000 som söker lägenhet och i den form Som finns hos Bolaget Seniorhusen. Det om något visar på att det finns ett stort behov. Vi vet mycket väl att kommunen tilldelat Bostaden mark för byggandet och det är bra men de måste ha ett innehåll liknande som seniorhusen.

Det behövs bättre fart av byggandet men det finns flera bolag som vill bygga seniorboenden så tilldela även mark för andra fastighetsägare än bostaden för att inte enbart belasta Bostaden med hyresrätter som skall vara formen för husen. Vi tror även att det medverkar till rotation i bostadsbeståndet vilket är bra för kommunen för i de gamla bestånden av bostäder finns även i regel både förskolor och grundskolan.

Vi har tillskrivet kommunen om vår syn på att sätta bättre fart på just seniorboenden/Trygghetsboenden som vi äldre tycker är en bra model. Vi har medlemmar och känner många som bor i dessa boendeformer. Vi tror att antalet lägenheter bör hamna i mer än 100 lägenheter om det ska kunna bli ett kök som lagar lunch på boendet. Alla aktiviteter och lokaler ingår i hyran. Visa oss i Gamla Gardet att ni tillgodoser byggande av bostäder för äldre och där man även kan få hjälp i hemmet.

Gamla Gardet genom Lennart Holmlund, Kuno Morén och Kurt-Åke Sjöström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>