Estland styrs av nationalistiskt parti

Estland styrs av nationalistiskt parti. Nu är det åter en minister som tvingas bort. Det är deras landsbygnadsminister Mart Järvik som man tvingar bort. Han ska ha agerat utanför sina befogenheter genom att lägga sig i utredningen av en skandal om listeriabakterier.

Järvik, som ska ha vilselett allmänheten, och nu är ha den tredje ministern från det nationalistiska konservativa partiet Estlands konservativa folkparti (Ekre) som får lämna sin post. Ekre har sagt att partiet ska lämna regeringen om Järvik sparkas. Jüri Ratas som är premiärminister säger att enats om
en fortsättning, enligt Reuters. Den här typen av regering med högerextrema har för mycket lik i garderoben och det var vi sett i Umeå. Här har man uteslutet personer men ingen har fått reda på orsaken. Men jag har läst av aktiva i partiet som jag känner att det är dålig demokrati i partiet i Umeå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>