Det går inte dåligt för S i hela landet

Det går inte dåligt för S i hela landet. SCB undersökning har visat på hur opinionen är idag. Jag ska inte redovisa hur det ser ut i landet det har ni hört men Norrland är som vanligt ett undantag. Norrland är: Västernorrlands, Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. Där ligger Socialdemokraterna på 35% i partisympatier vilket innebär att partiet har det största förtroendet här. Då är det troligen bättre i Västerbotten eftersom vi även hade bättre val resultat. Jag har inte kommit över hur det ser ut på länen men vi vet att valet gick bäst för oss i Västerbotten. Jag ska inte spekulera i vad orsaken är men mycket beror nog även på den politik vi för i kommuner och regioner och där har man redan sett effekterna av Alliansstyre.

Enligt SCB har Centerpartiet 7,0%, Liberalerna 3,8 %, Moderaterna 13,7 %, Kristdemokraterna 5,1%, Vänsterpartiet 11,3 %, Miljöpartiet 2,3 %, Sverigedemokraterna 19,5 %. Noterbart är att KD,s siffror har sjunkit som en sten. Dessa är Norrlandssiffror. Jag ska inte spekulera mer av orsaken för det sköter journalister och andra om. Det är ju det som är en del i valhemligheten. Jag tror att vi kommer att gå ännu bättre när vi börja se effekterna av en budget som vi lagt själva. Kom ihåg att den budget som gällt för detta år det är en budget som är Moderaternas, Sverigedemokraternas och Kristdemokraternas. Så det är bara några veckor kvar som regeringen lade med stöd av C och Liberalerna. Då får vi också tid att ge information om varför vi ingick ett samarbete i januariöverenskommelsen. Vi får väl förr eller senare se om det blir en ny högergruppering SD, KD och M som kommer att lägga en gemensam budget. Det känns bra att väljarna i Norrland fortfarande tycker att S är bästa parti. Vi kanske måste lära andra delar hur vi jobbar och diskuterar rikspolitiken för den är den som SCB utgår från

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>