För några veckor sedan hade SD landsmöte

För några veckor sedan hade SD landsmöte. Några iakttagelser med anledning av att Sverigedemokraterna hade landsmöte:

- De vill göra delar av advokatsamfundet statligt
- De vill göra de regionala skyddsombuden statliga
- De har synpunkter på lärare som kritiserar SD (och vill förstatliga skolan)
- De vill politiskt styra public service (dvs SVT och SR)
- De har en svans som pratar om SDs politiska motståndare som ”landsförrädare” som på olika sätt ska straffas när SD tar över.

Man behöver inte ge sig in i historiska diskussioner om deras ursprung. Det räcker med att ha grundläggande kunskap om utvecklingen i exempelvis Italien innan andra världskriget.

Det skrämmande var att just public service är så slätstrukna i sin bevakning av Sveriges näst största parti och därmed ledande parti i oppositionen.

2 kommentarer

  1. Villy Hansen

    Strålande sammanfattning. Man måste vara gravt faktaresistent och kunskapsresistent när man kan bortse från helheten av vad som kommer utav SD. Vissa likheter i sakpolitiken mellan olika partier och SD är ovidkommande när olikheterna är hämtade från fascismen och rasismen. Genom historien är det ofta ett ”högerparti” som hjälp ultrahögerpartier fram. Kristersson sålde sin själ när han svek löftet till Heidi Fried (förintelseöverlevare) om att inte har samröre med SD.

  2. Jan Hägglund

    Ja, media jagar som någon sagt i flock. Under en period var SD onämnbara för många journalister. Men när en vändning kommer i media så kommer den inte sällan i form av en ketchupeffekt. Nu tvingas man höra hur journalister nästan kryper för Jimmie Åkesson. SD är inget parti för arbetare. Eller andra heller. Tyvärr har slätstrukenheten i en rad känsliga frågor varit så stor under så lång tid att allt SD har behövt göra är att kamma hem vinsten i form av en historiskt snabb uppgång i väljaropinionen.
    Det jag fasar för är att arbetarrörelsen inte slår vakt om kravet på att bevara ”saklig grund” vid uppsägning eller avsked. Går LO i spetsen för att avskaffa denna princip ser jag ingen framtid för S.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>