Boris Johnson vann valet överlägset

Boris Johnson vann valet överlägset. Det var kanske väntat men att inte väljarna krävde en helhet i politiken utan bara Brexit. Labour förlorade valet där man inte förlorat sedan man blev en egen valkrets. Nu valde man Tories för att man var less på käbblet om Brexit. Man har glömt bort att det treåriga käbblet är Tories som är ansvariga för och har styrt Storbritannien.

Johnson är en politiker som ligger långt till höger och de som hoppat av partiet har inte fått ställa upp. Han har gjort utrensningar som liknar det system som kommunisterna gjort. Labour har aldrig trott att man skulle ha en chans med Jeremy Corbyn som partiledare. Han ligger helt enkelt för långt ut på vänsterkanten. Nu har han sagt att han ska avgå under nästa år men inte när.

En ny partiledare skulle behövs och en som måste kunna locka tillbaka besvikna väljare och även börja att jobba med välfärdsfrågor. Intressant är att redan nu börjar skottarna ropa på att få en folkomröstning om att lämna Storbritannien. Det finns liknande strömningar i Wales och Nordirland. Det är märkligt att samväldet fortfarande finns och ännu märkligare är att Wales, Nordirland och Skottland är egna länder när det spelas fotboll. Har varit i Skottland några gånger och de vill hellre samarbeta norrut än mot London som inte ligger högt i kurs. Det blir några spännande år i dessa frågor nu när man lämnat EU.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>