Moderatledaren kör med falska nyheter

Moderatledaren kör med falska nyheter. Tyvärr så verkar pressen inte granska alla hans påståenden och inte heller hur han hanterat skattebetalarnas pengar. Jag tycker att partiet varit dålig på att avslöja honom. Men nu har i alla fall Anders Ygeman gjort detta och så här har han skrivit, vilket även de lokala partiföreträdarna för M läsa.

Moderatledaren kallade sig i partiledardebatten för realistisk optimist, men kunde ändå inte komma på en enda sak som blivit bättre i Sverige det senaste året. Jag tänkte därför hjälpa honom lite på traven.

1100 nya poliser har anställts, och polismyndigheten har fler anställda än någonsin

Sverige har rekordstora elöverskott, aldrig tidigare har vi exporterat så mycket grön el.

Svenska elever lär sig mer i skolan, skolresultaten har stigit och är de högsta sen 2006.

Sveriges pensionärer har fått bättre ekonomi, med upp till 1400kr mer i månaden när bostadstillägget höjts och skatten sänkts.

Fler barn överlever cancer. Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer har ökat från 80 till 85 procent på bara fem år.

Rekordmånga väljer att åka tåg, istället för flyg. Och fler tåg kommer i tid.

Föräldraskapet blev mer jämställt. Papporna tog ut mer föräldraledighet än någonsin tidigare.

Debutåldern för alkohol och cannabis har ökat. Andelen unga som testat alkohol, tobak eller cannabis före 14 års ålder har minskat kraftigt från 63% 1999 till 18% 2019.

Fler har fått bredband på landsbygden och klyftan mellan stad och land sluts.

Rekordfå människor dog i trafiken. 101 färre än året innan och den lägsta siffran sen mätningarna startade på 50-talet.

Fler turister väljer Sverige. Bara i somras genomfördes 30 miljoner övernattningar, en ökning med 5% mot förra året.

Sverige har bäst anseende i världen. Vi utsågs till landet med bästa anseende av Reputation Institute som intervjuat 58 000 personer i G8 länderna.

Ja detta var några exempel men det är en sak som alla glömmer bort är när han i budget lägger pengar på saker där det inte finns personal att anställa. Han drog ner på många utbildningar för att ha råd med skattesänkningar och det är poliser, lärare och sjukvårdspersonal och sist men inte minst militär personal. M fick en försvarsminister som hoppade av. Politiken bör hålla sig till sanningen och vi glömmer inte att Kristersson aldrig skulle samarbeta med SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.