Regeringen i Norge sprack

Regeringen i Norge sprack. Norska Framskrittspartiet som är ett höger missnöjes och främlingsfientlig parti liknande svenska Sverigedemokraterna. Man kan tycka frågan är liten men deras agerande visar på vilken typ av parti de är. Orsaken till att de lämnar är för att man tog hem en kvinna och hennes sjuka barn. Kvinnan har anklagats för att ha haft samröre med terrorstämplade jihadistgrupperna IS och Nusrafronten Kvinnan nekar på anklagelserna brottsanklagelserna. Framskrittspartiet har sagt ja till barnet men inte barnets mor.

Så här har Omni skrivit om ärendet
DEBATTEN OM NORSKA IS-KVINNAN Fremskrittspartiet lämnar Norges regering efter beslutet att låta en 29-årig IS-kvinna återvända till landet med sina två barn, rapporterar norska medier. Beskedet kommer vid en presskonferens med partiledare Siv Jensen, som säger att det är det enda riktiga att göra:

 Det har blivit en politik präglat av kompromisser och utan riktning, säger Jensen på presskonferensen.
Det var fallet med den återvändande IS-kvinnan som fick FRP att ta det slutgiltiga beslutet att lämna regeringen.

 Vi kunde ha tagit emot barnen, men vi kompromissar inte med personer som har varit en del av terrororganisationer. Det fick bägaren att rinna över, säger Jensen.
Den tidigare kravlista som lagts fram har Jensen dragit tillbaka.
 Det finns inte längre någon grund för FRP att fortsätta i regeringen. Därför har jag idag meddelat premiärministern att det inte finns någon grund för att lägga fram en förteckning över krav heller, sade Jensen.
FRP har fortfarande förtroende för statsminister Erna Solberg, trots att de lämnar regeringen.slut citat

Det här visar på en sak och det är att man ska inte ha något samarbete alls med främlingsfientliga partier vilket vi har i Sverigedemokraterna här. Här har M öppnat dörren på vid gavel och i många ärenden säger man att vi stöttar M. Det är så man jobbar även med extra pengar till välfärden och nu håller även vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt att gör dem rumsrena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.