Miljö & samhälle, aktuellt

Livets molekyl är DNA - samhällets DNA är byn.

STATSMINISTERNS 1:A TAL TILL SVENSKA FOLKET del1 läs först

 

Detta är mitt första tal till svenska folket som nybliven statsminister för partiet ”Ett Fungerande Sverige”

Tack för förtroendet att få kunna få genomföra vårt program för Ett Fungerande Sverige. Tusen tack.

Det här blir inget ett vanligt tal, som statsministrar brukar hålla.

Det kommer att bli många ovanliga punkter.

Många vet ganska lite om mig som person. Den luckan skall jag försöka fylla.

Jag kommer att ta upp ord som MAKT, RESPEKT, CIVILKURAGE och VÄRDERINGAR.

Återigen – Partiet ”Ett fungerande Sverige” vill rikta ett stort Tack för förtroendet att få kunna få genomföra vårt program som regeringsparti. Tusen tack.

Vi skall genomföra det mest viktiga under mandatperioden. Det skall märkas i hela samhället.

Detta tal kommer att röra sig inom ett brett område med utvikningar. Först en kort redogörelse av innehållet.

Jag kommer att ta upp konkreta ÄMNEN och OMRÅDEN och redogöra regeringens syn på dessa.

Ni kommer att få konkreta exempel från krig, från privata situationer m.m. Vidare kommer vi med önskningar riktade till alla er och även direkta uppmaningar.

Jag som person är relativt okänd och tror att många vill veta mer om mig. Tidigare generationer som jag vill hedra har lagt grunden till ett mycket bra land. Vidare skall ni få ganska detaljerade exempel ur min uppväxt. Det är där min värdegrund och den moraliska kompassen finns.

Och genom att ta exempel ur mina föräldrars uppväxt och liv får ni – via mina rötter -förmodligen en ännu bättre uppfattning om min person och personlighet.

Givetvis kommer jag att redovisa vad vi skall koncentrera oss på. Det är mycket och det skall gå så fort som det är möjligt.

Först några ord om ordet POLITIK

 

Ordet POLITIK skall få ta en PAUS för oss i Regeringen. Verkligheten det är den vad vi alla upplever! Och vi är helt övertygade om att en majoritet av svenskarna vill att Sverige skall fungera!!

Ordet politik är mer av tankar och teorier.

De övriga partierna får givetvis fortsätta att driva sina politiska frågor.

Men vi – den breda allmänheten – lever ju i den praktiska verkligheten. Och fungerar inte verksamheterna ja då är det många som inte bara blir irriterade utan rent av förbannade, eller tycker att livet, politiken eller samhället är orättvist.

Det är därför vi koncentrerar oss på att verkligheten skall fungera i Sverige. Och det är vi i partiet ”Ett Fungerande Sverige” som tar paus från politiken under vårt genomförande av det vi gick på val till.

Prioriterade OMRÅDEN är juridiken, polisen, skolan och äldreomsorgen inte minst. Alla dessa områden är kända sedan mycket länge. Och mycket lite har gjorts praktiskt, trots många och långa politiska inlägg.

De andra partierna som ingår i regeringsuppgörelsen FÅR och kommer att bedriva politik på vanligt sätt. Vi i ”Ett Fungerande Sverige” har inget emot det.  Vi är inte emot demokrati eller politik, men OM man vill nåt då måste man FOKUSERA sina tankar och sin energi inte bara i regeringen. Utan det gäller också i högsta grad att få myndigheter, och organisationer att arbeta i rätt riktning.

Under nästa mandatperiod är vi nog klara med att få Ett Fungerande Sverige på plats. Därefter kan även vi i Ett Fungerande Sverige öppna för politik och plocka ner ordet politik från ”lagerhyllan”. Förhoppningsvis gör vi så bra ifrån oss nu att vi kan få fortsatt FÖRTROENDE längre fram. Men vi skall inte ta ut något i förskott. Det gäller att visa resultat först.

Nu över till ordet MAKT

 

För ca 75 år sedan blev det kaos inte bara i Europa utan i hela världen. Det var en person med mycket MAKT som satte igång ett världskrig. Men det är inte bara Hitler som har haft mycket makt.

Makten är i sig neutral – det handlar om vem som får den och använder den. MAKT kan användas positivt eller negativt – dvs man gör goda gärningar eller missbrukar den.

Och ALLA VI har makt. Alla ni som är här, lyssnar/tittar på utsändningen eller oavsett var ni befinner er har – MAKT. Det kan vara en ny tanke för många, men faktum kvarstår. Som ung lärarvikarie fick jag ordning på en minst sagt orolig klass genom att tala med dem om deras makt. Resultatet blev en lugn klass genom att eleverna tog till sig sin del av makten.

Svenska folket använde sin makt i valet för att denna Regering med partiet Ett Fungerande Sverige kunde bildas.

Jag vill tacka för det STORA FÖRTROENDET än en gång.

Det här betyder – Svenska folket – att vår – dvs Regeringens – makt är beroende av ER makt – allmänhetens makt. Det i sin tur innebär att denna regering står i svenska folkets tjänst – denna regering ÄR TILL FÖR FOLKET, och skall göra att folkets verklighet i Sverige fungerar.

Det är det är som är vårt UPPDRAG!

 

Fortsättning följer med bland annat tidigare insatser

”att Sverige har erfarenhet av att fly från krig och att ta emot flyktingar.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.