Matprat – Fiskrecept – Rullader av vit fisk

Så, då tar vi och tittar på maten jag gjorde igår kväll;

jag tog filé av vit fisk; nu hade vi pangasiusfilé, men det går ju lika bra med sell…nä, jag menar torsk, eller någon annan vit fisk:)
Jag tog en filé per person och delade den på längden på två, så det blev 2 rullader/ pers.
Jag malde ner färsk krydda av Santa Marias Lemon Pepper & Dill på skärbrädan - burken är som en färdig pepparkvarn och helt genomskinlig – finns på t ex Maxi…

Men det går säkert med din favoritkrydda.

Tog naturell Philadelphiaost, utblandad med vitlök efter smak och lite peppar och salt och bredde på ett lager oströra på filén och malde på mer kryddor och så rullade jag ihop filén, fäste ihop den med en tandpetare och ställde den att vila.
Gjorde så med alla filéerna.
Så tog jag stekpannan, smälte smör i den och ställde ned filéerna och bara brynte på dem, hastigt och ställde tillsist ned dem i en ugnsfast form och stoppade den in i ugnen på 200-220 grader och lät fisken gå färdigt.

Under tiden så smälte jag en klick smör,tog resten av Pilladelhpiaröran och lät den smäla. Hällde på lagomt mycket grädde och lät detta puttra ihop, så att det blev tjockt.
Smakade av med krydda och lite vitt vin, blev nog endast en matsked vin.

När fisken var i stort sett klar, så slog jag såsen över den och lät det gå färdigt i ungen.

Det blev riktigt gott!

Och det kom till, bara föra tt jag sett fiskrullader i Maxis charkdisk för 55 spänn styck!!!

:O)

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>