Vemod

 

Vill ju bara hålla den kvar. Sommaren. Firade stugsista på sommarstugan i helgen och brorsan pratade om att ta upp bryggan. Och jag tänkte som vanligt: Inte nu! Det är ju varmt. Mycket sommar kvar. Väl.
Fast jag vet att vi förmodligen inte kommer att åka dit så mycket mer i sommar (höst…) då stugan ligger på en ö och det är lite bök med att ta sig dit.
Men egentligen handlar det inte om att jag tycker det är för tidigt att börja stänga ner stugan. Utan att jag vill hålla kvar sommaren.
I går satt de upp plogpinnar efter Sikeåvägen.
I går snöade det också norr om Vilhelmina.
Och idag eldar jag i braskaminen för att det är rätt kallt inne.
Vemod är också en känsla. Som faktiskt kan vara rätt skön att vara i ibland.
 

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Tycker det kan vara skönt att tagga ned lite och slippa vattna blommor och hålla ner längden på gräsmattan. Även om jag tycker sånt är kul så känns det skönt att kura ihop inomhus med en brasa. Har än inte skruvat på elementen men det känns kyligt inomhus.

  2. Lars-Göran Halvdansson

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-08-31 09:21)
    Försöker tänka ungefär som du. Jag vill ju verkligen inte att större delen av året bara ska vara en transportsträcka. Kanske man skulle göra en Tacksamhetslista över allt som är bra med hösten och vintern? Tror banne mig det får bli en sån. Då är det lättare att faktiskt trivas där man är just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.