Magdalena Andersson, landshövding

Maskin och industriteknik i Nordmaling AB

Ligg före istället för efter! Med de ledorden i ryggen inledde företagaren Jan Boberg arbetet med att miljöcertifiera sitt företag Maskin och industriteknik i Rundvik, Nordmaling. En miljöcertifieringsprocess innebär en extra arbetsbörda för småföretagare. På kort sikt kanske något av en extra börda. Men på lång sikt en strategiskt viktig satsning. I fallet Maskin och industriteknik har miljösäkringen inneburit att varumärket stärkts och det har också bidragit till företagets utveckling.

Företagsidén är att arbeta med förebyggande underhåll på maskiner och inventarier för att kunden ska slippa en kostsam skada eller driftstopp. Ett bra underhållsarbete kan motverka kostsamma olyckor och driftstopp, något som är väldigt viktigt för de industrier som är kunder hos Maskin och industriteknik i Rundvik.  

Precis som så många andra företagare med framgång har Jan Boberg med personal sett till att bredda servicen gentemot kunderna. Hydraulik är fortfarande huvudinriktning i företaget, men på senare tid har Jan och hans anställda riktat in sig på att serva pallställ inom industrin och att erbjuda service på bland annat gräsklippare och motorsågar. Boende i Rundvik med omnejd vänder sig också ofta till butiken för råd och stöd, inköp och service.

Maskin o industri   IMG_7260

Samtal med VD Jan Boberg

En kommentar

  1. Basic Rules

    Jag uppskattar dig engagemang för den enskilde företagaren. Länsstyrelsen bör gå före här och visa vägen för trollet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.