Magdalena Andersson, landshövding

Ladda ned Västerbottens naturkarta

Har du en smartphone? Eller dator? Passa då på att ladda ned Länsstyrelsens app ”Västerbottens naturkarta”, eller se informationen på webben!

Vårt läns fantastiska natur är värd att utforskas och upptäckas av många! På länsstyrelsen jobbar vi hårt för att fler ska kunna hitta ut i naturen och kunna vistas där på ett bra och säkert sätt. Särskilt intressanta platser att besöka är förstås de olika naturreservat som finns (nästan 300 runt om i länet).

Västerbottens naturkarta är en applikation för smarta telefoner som ska öka tillgängligheten till vår skyddade natur för besökare. I appen finns naturreservaten presenterade med text, kartfunktion och bilder. Vandringsleder, rastplatser och övernattningsstugor med mera finns utmärkta i många av reservaten. Appen kan både ge inspiration inför ett besök eller användas som hjälp att orientera sig när man är på plats. Västerbottens naturkarta visar också vilket reservat som ligger närmast och visar vägen dit. Man kan också utgå från vilka aktiviteter man är intresserad av eller vilka faciliteter man vill ska finnas i området.

Appen är gratis att ladda ner, tills nu har 2 351 personer laddat ned appen, ungefär lika många Android och Iphone. Vi har hittills bara fått god kritik och glada omdömen om den.

 Appen är interaktiv på så sätt att den som är användare kan klicka i ”Varit här” eller ”Vill dit” på de olika naturreservaten. Användaren kan också kommentera sitt besök i naturreservatet och därmed tipsa andra besökare. Det blir lite som en gästbok.

 Det här är ett väldigt fint och bra exempel på hur man kan tillgängliggöra länets naturreservat. Den hjälper människor att upptäcka länets finaste naturområden, ökar kunskapen och intresset för natur och friluftliv.

Så passa på nu när dagarna blir ljusare och varmare, ta med dig fikakorgen och ge dig ut i skog och mark!

Appen laddas ner från dessa sidor:

App store:        Vasterbottens naturkarta

Google play:    Västerbottens naturkarta

Samma information finns förstås också som en webbsida: http://naturkartan.se/vasterbotten

PS. Nu under april månad görs en stor uppdatering i programmet, som gör appen snabbare och ännu mer användarvänlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.