Magdalena Andersson, landshövding

Det investeras i Hemavan

Ni som läser den här bloggen vet förstås att Länsstyrelsen kan bevilja olika former av företagsstöd. Det kan handla om stöd till investeringar,  innovation, jordbruksstöd eller annat. Du kan läsa mer om det i den här länken den här länken 

 Just den här veckan har vi kunnat bevilja flera viktiga investeringsbidrag i länet, varav ett par större i Hemavan.

 Det ena handlar om Hemavan Bilverkstad AB som ska bygga en ny byggnad invid flygfältet för c:a 16,5 miljoner kr och ha verksamhet både för bilar och för skotrar. Det finns klara regelverk för hur stöd kan beviljas, exempelvis är försäljningsytor inte berättigade till stöd. Dessa är därför avdragna på byggytan, vilket innebär att företaget beviljats ett stöd på 3,9 miljoner kr.

 Det andra gäller Trollunet AB som satsar på och räknar med fler turister. Man kommer att bygga till sin fjällanläggning med ett antal flera rum, där planeras en total investering på 9,1 miljoner och har nu beviljats ett stöd på strax under 3,2 miljoner.

 Självklart är dessa investeringar viktiga för bygden. De vittnar dessutom om en stark framtidstro för bygden, särskilt viktigt för alla bofasta men också för de turister som besöker vårt län.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.