VK vÅRD

Nu måste vi säga i från, är diskriminering lagligt om ingen säger något?

Av , , Bli först att kommentera 0

Som Sarkomcancer patient kan jag inte vara tyst längre!

Jag har lyft detta med läkare, sköterskor och landstingspolitiker. Det började i januari 2017 då blev jag medveten om att som cancersjuk måste jag åka till akuten i Skellefteå om jag fick feber.

På akuten har det b.l.a bemött mig med att de inte har så ”små plåster”, att de inte ”får läsa min journal” så de vet inte vad jag har för komplikation ?

Jag är infektionskänslig, jag vet att jag kommer att hamna på avdelningen i slutändan för det är där jag kan få min behandling om mina vita blodkroppar är låga eller något annat inte stämmer – jag är cancer sjuk, jag har inte brutit mitt ben!

Men på något sätt så är jag som är ortoped och kirurg cancerpatient inte prioriterad, som de som har medicinska cancer sjukdomar. För de har ett kort som ger dem möjlighet att komma direkt till sin avdelning?

Hur är det möjligt, jag frågar mig gång på gång  – kan Västerbottens läns landsting diskriminera en cancersjukdom på det sättet?

Jag har frågorna, är det någon som kan ge mig svar?

Som Liberalfeminist och ledamot men sjukskriven , vill jag att vi ta oss ann detta problem!

Önskar er en härlig vecka// Jeanette Gustafsson Liberalfeminist

Bli först att kommentera

Vad är din anledning att inte säga vad du tycker och stå för det?

Av , , Bli först att kommentera 1

Är du nyfiken ? Det är jag och att öppna upp för samtal som omfattar politik är inte enkelt , men vad är enkelt egentligen ?

Jag fokuserar nu på att få personer som är första väljare att ställa frågor och varar nyfikna på Liberalerna 2018 i Västerbotten!

Visst vill du veta vad unga personer vill arbeta för de närmsta åren? Det är de som är vår framtid och som ska ta hand om oss när vi blir äldre!

Jag vill veta var de är på väg och hur kan vi Liberaler kan vara de som lyssnar till deras frågor ?

Så jag antar mig utmaningen att här presentera frågor till Liberalerna  från unga personer som ska rösta 2018 , som jag träffar!

Önskar dig en härlig vecka i maj 2017 // Jeanette Gustafsson Liberalfeminist

 

Bli först att kommentera

Detta är viktigt varje dag – nu är en ny vecka!

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är det snart sommar, sommarlovet hägrar och många barn längtar efter att få vara lediga. Vem gör inte det.

I dag vill jag lyfta det viktiga med att vara en vuxen i barns liv. Vi har några veckor kvar, barn och unga kommer dagligen i kontakt med vuxna som lärare,förebilder och personer de vill kunna lita på.

Men hur ska de kunna lita på vuxna, när det finns vuxna på nätet som inte respetkerar barnet, de ser bara till sin egen tillfredsställelse.

Barnen spenderar mycket tid på internet – vi vuxna måste börja i dag och ta sitt ansvar! Tänk efter vad du kan göra i dag! #Därförliberal

Här kommer ett tips från mig // Jeanette Gustafsson Liberalfeminist Liberalerna

"Medan han lever"Vi måste ta ansvar

Bli först att kommentera

Att hänga med!

Av , , Bli först att kommentera 2

Ja det är måndag i dag och i går var det söndag med en partiledardebatt på SVT´s Agenda!

Som Liberal tycker jag att presentationen är intressant att Kristdemokraterna presenteras med sin partiledare, men Jan Björklund han kommer från Liberalerna ?

Många som ser programmet vet, men det kan vara dem som vill lära sig och veta mer, de lämnas utanför. För de förväntas veta, detta är de som deltar. Men tänk om en förändring är på gång och det är förändringar på gång, då är det är vikt att veta sin historia för att kunna blicka framåt eller hur?

Valet 2018 närmar sig och det är inte spännande längre utan det är rent skräckinjagande att tänka sig – att Sverige ska ledas av ett parti som inte tror på allas rätt och möjlighet att rösta, allas rätt och möjlighet att jobba eller allas  rätt och möjlighet att leva här i Sverige.

Vad kan jag och du göra i dag, för att öppna allas ögon för en kamp – att alla ska ges rätten och möjligheten att rösta, jobba och leva i Sverige, visst är det Liberalt?

För den skull ska vi inte glömma de strukturer som måste finnas i ett samhälle, för att det ska fungera!

Önskar dig en härlig måndag, det är en bra dag att börja hälsa och le mot alla du möter // Jeanette Gustafsson Liberalfeminist

 

 

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen.

Det här är mitt första inlägg  – här, jag väljer att vlogga och blogga här om mina Liberala åsikter, när jag är sjukskriven!

 

1 kommentar

Musik som kan ge dig energi!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej!

Nu är det sista veckan för denna gång, att jag är på strålning och bor på hotell Björken! Ja för denna gång cancer är en sjukdom som kan komma igen och igen. Så jag är så tacksam för den tid jag får tillsammans med olika personer som bor här på hotellet.

Det finns en sådan generositet som genomsyrar hela stämningen , med så många människor som befinner sig i en livskris på olika sätt.

Sista onsdagen i månaden bjuder de in en trubadur att underhålla för alla som vill. Jag har hunnit lyssna på ett jazzband den 22 februari. Det svängde och jag blev nyfiken på att höra vem som får uppträda här?

Jag är sångerska och har en rockduo Real Troubadours med min sambo – så kanske kan jag komma igen och bjuda på musik som ger dig energi, för det ger mig så mycket energi att få sjunga för andra tillsammans med andra!

Med vänliga hälsningar från/Jeanette Gustafsson Liberalledamot i Skellefteåkommun och Västerbottens läns landsting.

Just nu cancersjuk i Sarkomcancer

Bli först att kommentera

Att besöka en utställning som ställer frågor ?

Av , , Bli först att kommentera 0

I söndags var jag på Bildmuseet, de visar just nu en utställning som ställer frågor jag så gärna vill att vi tar på allvar och diskuterar.

Som Konstkommunikatör är jag glad att få uppleva ”Perpetula Uncertainty” en ungefärlig översättning ”Ständig ovisshet” den visas på Bildmuseet fram till den 16 april , 2017

För mig och min mamma blev timmen i utställningen ett samtal om ovisshet, känslan att inte veta vad jag som privat person ska prioriterar i min vardag, för att göra skillnad. Att få ca 30 konstnärers reflektioner och uttryck runt frågor som rör kärnkraft , arkiv, minne, tid, radioaktivitet och framtid – det är tungt men ack så underbart!

Mitt tips är att gå flera tillsammans, ta er tid och återkom till utställningen om ni har möjlighet  – det är fri entré.

En reflektion från denna upplevelse med min mamma är – Konstutställningar och Konst är så bildande om vi ger konsten tid.

Med vänliga hälsningar från/Jeanette Gustafsson Liberalledamot i Skellefteåkommun och Västerbottens läns landsting.

Cancersjuk i Sarkomcancer

 

Bli först att kommentera