Att besöka en utställning som ställer frågor ?

I söndags var jag på Bildmuseet, de visar just nu en utställning som ställer frågor jag så gärna vill att vi tar på allvar och diskuterar.

Som Konstkommunikatör är jag glad att få uppleva ”Perpetula Uncertainty” en ungefärlig översättning ”Ständig ovisshet” den visas på Bildmuseet fram till den 16 april , 2017

För mig och min mamma blev timmen i utställningen ett samtal om ovisshet, känslan att inte veta vad jag som privat person ska prioriterar i min vardag, för att göra skillnad. Att få ca 30 konstnärers reflektioner och uttryck runt frågor som rör kärnkraft , arkiv, minne, tid, radioaktivitet och framtid – det är tungt men ack så underbart!

Mitt tips är att gå flera tillsammans, ta er tid och återkom till utställningen om ni har möjlighet  – det är fri entré.

En reflektion från denna upplevelse med min mamma är – Konstutställningar och Konst är så bildande om vi ger konsten tid.

Med vänliga hälsningar från/Jeanette Gustafsson Liberalledamot i Skellefteåkommun och Västerbottens läns landsting.

Cancersjuk i Sarkomcancer

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>