Brottsplats Ammarnäs

Min kära kollega Malin berättade tidigare i dag en gammal histora från sitt liv, som utspelar sig just precis här i Ammarnäs. Håll till godo!

 

Vintern 1995 var Malin på konfirmationsläger i Ammarnäs, då hon och några kompisar ur konfirmationsgruppen träffade ett gäng med snygga, artonåriga killar som undrade om de ville möta upp dem på Ammarnäsgården lite senare på kvällen. Det ville de, och sent samma afton stoppade tjejerna kuddar under täckena, så att de skulle se ut som att de låg där och sov, och smet sedan ut till puben. Där fick Malin och resten av tjejerna smaka några klunkar ur sitt livs första San Fransisco.

Ett par timmar senare var det dags att smyga tillbaka till lägergården, men eftersom dörren var låst var det brandstegen som gällde för att ta sig in. Precis när den sista tjejen skulle klättra in öppnade prästen fönstret och sa "Hej Therese", men prästen fick aldrig något svar.

Morgonen därpå hade tjejerna räknat med en rejäl utskällning, men prästen nämnde inte ett ord om nattens händelser. Åtminstone inte förrän det var dags för gudstjänsten. Då ägnade hon nämligen en hel timme åt att prata om ärlighet, förtroende och att man ska bekänna sina synder.

 

Brottsplatsen! I rummet längst ned bodde prällen.
Längst upp bodde de busiga brudarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.