Lilian Borgström, Lycksele

Recept

Härliga dofter

Dahl Bat är nationalrätten. Dahl=linsgryta och Bat=kokt ris.
Dahlen hälls över riset och ger en fantastiskt god smaksättning av riset. Om man vill kan man också göra en härlig chickencurry eller vegetablesabshi till.
Dahlen är enkel att göra. Vill du prova?
Hacka vitlök, gul lök och bryn tillsammans med ingefära. Häll därefter i röda linser som har fått svälla någon timme i vatten. Låt de få fräsa tillsammans med löken. Häll på vatten som täcker. Sjud tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och tillsätt ev. tumeric, mest för färgens skull.
Ät och njut och känn dig nyttig eftersom det är bra både för din kropp och för allas vår miljö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>