Att säga ’Du är smal’ är lika kränkande som ’Du är tjock’

ScanpixTänk till innan du kallar nån smal!

Hej.
Jag har magsjuka idag, men det stoppar mig inte från att blogga… Fast det stoppar mig att följa med klassen till Bräntbergsbacken idag. Skit!

Det här tänker inte många på, men det är lika kränkande och säga ’Du är smal’ som ’Du är tjock’. Jag har träffat kompisar som brukade säga ’Du är väldigt smal… Som en pinne, gör det inte ont?’… Det var ganska sårande, och man skulle bara vilja säga ’Du har blivit väldigt fet på sistonde, är det inte tungt och bära omkring på den magen hela dagarna?’. Och grejen är att dom säger det som om det vore ingenting, dom fattar inte att man inte känner sig bra då.

Om man blir kallad ex. ’smal som en pinne’, visar det fortfarande att man sticker ut ur mängden och inte är som man ’borde’ vara, precis som om man är tjock.

Så, när är man normal. Är det när man väger medelvikten vid just den åldern? Men exakt vad är den normala medelvikten? Alla är olika!

Tänk, det finns mycket tvprogram som handlar om att gå ned i vikt, ex Du är vad du äter. Samma med hemsidor: gikoll.se, ask.com, prenet.se, trimgel.se, nushape.se, idealvikt.se, thermacuts.se och många många fler. Googla ’banta’ och se hur hundratals sajter dyker upp…

Så tänk till innan du kallar någon smal, eller tjock…
/William

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.