Melodifestival delfinal 3, spektaklet fortsätter i Leksand

[tagen]
Melodifestivalen är ett måste, ett slags nödvändigt ont inslag som återkommer en gång per år och som inte enbart är en musikdiskussion. Kläder till uppträdande till attitydskapande. Det finns ingen speciell ordning man sitter och dömer i, utan här kommenteras varje färg, form, rörelse och ljud för sig och tillsammans. Det är bara ibland det riktigt SMÄLLER! – Men då kan det smälla till riktigt ordentligt också. Jag kan inte erinra mig något år där jag inte sett eurovision, det hör liksom bara till, punkt!

Ikväll var det rakt igenom riktigt bra. Modigt av Mede att ironisera som hon gör, lever lite på kanten..

1. VELVET – ´The queen´ var en helt ok poplåt som säkert kommer att köras på de flesta radiostationer fram till i höst. Klänningen var läcker!

2. Rigo – ´I got you´ var en låt som jag blev såld på. Riktig musikglädje smittar av sig! [PERSONLIG FAVORIT!]

3. Molly – ´så vill stjärnorna´ – Sveriges kanske sötaste tonåring som besitter en otrolig musiktalang! Vilken röst alltså? helt otroligt.

4. EMD – ´Baby Goodbye´ – den här låten fick naturligtvis ett extra plus tack vare Dannys medverkan samt att gänget fixade hela låten riktigt bra utan att behöva ta hjälp av en massa nakna kvinnor (fast Månsan var ju ensam ischförsig) och bidraget var inte fy skam. Kommer att bli en långkörare på Rix, be sure..

5. Mikael Rickfors – ´du vinner över mig´ kändes som en "köpa vingar för pengarna-låt", ett helt ok bidrag men som jag inte tror räcker längre än Sveriges gränser.

6. Maja – ´Här för mig själv´ – här höjdes nog rösterna inte enbart på Storvägen, men det ironiska är ju att Maja bjöd på lika mycket sexualundervisning i levande form som svenska skolbarn får under hela grundskolan, det är väl kanske därför den blir så provokativ när vi får den serverad genom melodifestivalen där halva familjen sitter.

7. Sofia – ´alla´ – fartig låt. Hur det egentligen känns att eventuellt skicka ett svenskt bidrag på grekiska är nog lite kluvet, hade hellre hört den på engelska. Baddräkten passade bättre.

8. BWO – ´you’re not alone´ Här har vi en till kille vars leende jag förälskat mig i, så att betygsätta den här blir svårt. Men jag är nog inte helt orättvis när jag delar ut 8,5 poäng för sångröst, uppträdande och feelgood-känsla.

- Så vad tycker Du? =)

4 kommentarer

  1. jenny

    Jaha, nu har du tänkt till tror jag… Inte alls läcker klänning tycker jag. Men smaken är som baken. Låt nr 2, vad hade ena killen gjort – varit i fylleslagsmål kvällen innan? Han vände aldrig den blåa kinden till och tvkamerorna undvek att filma honom i profil. Det var nog en skummis:) Mollys låt var riktigt dålig! Är det bara jag som är less på Plings låtskrivande? Håller lågstadienivå, och tyvärr fick inte Molly en låt som gör rösten rättvisa. Rickfors är faktiskt cool tycker jag! iaf ärligt det han gör. Trion med grabbarna sedan… Bra låt men vad tänkte de med framförandet? Nej vi tar en käpp och viftar lite och ser ut som tråkiga gubbar. Medans kvinnorna kör strippdans… Tråkigt tycker jag. När ska killarna börja dansa på riktigt?

  2. LindaMaria

    - och det ordentligt! Har tittat på bidragen på SVTs hemsida, och du har rätt. Det var en riktig blåning! Fast det förstörde inte låten :) Pling verkar skriva för hela årslönen när det kommer till melodifestivalen, förstår inte hur hon håller isär låtarna (men det kanske därför texterna är som de är) Jag tyckte grabbarna dansade mer än vanligt! :) Sen är jag kär i Danny, så det spelar inte så stor roll vad han gör. Kram syrran!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>