Malmöfiasko

[tagen]
Först av allt vill jag be vår blivande drottning så hemskt mycket om ursäkt för felstavningen av Ditt namn! (Inte för att jag tror Du läser min blogg, men det kanske min gamla svenskalärare gör.)

Låt nummer 1 med Agnes, love love love bjöd på en härlig discokänsla med ett helt ok upplägg, tillhörde inte min favorit dock. (Mina ögon växte 3 millimeter i omkrets när jag hörde den utropades direkt till globen.) Bidrag nummer 2; Higher med Star Pilots blev kvällens favorit! En sådan där "Stayin Alive"-dänga som kommer att spelas överallt till man så småningom remixar av den. När bidrag nummer 3 gjorde sin entré kunde jag inte annat än hålla med Aftonbladets kommentator Markus Larsson som skyltade kisspaus. Tyvärr. Maria & Annas bidrag killing me tenderly på plats nummer 4 gillade jag så pass att jag då svor (!) när de inte ens kom bland topp 5. (Men jag kan iofs inte klaga när jag inte påverkade heller, mobiltelefon låg hemma (som vanligt)). Bidrag nummer 5 och Thorleifs skulle jag kunna tänka mig att värma upp till en kväll på Baggböle innan rätta Shake drar igång (men bara en låt). Moving On med Sarah var maffig och stark sångmässigt, men jag vill att Kempe fortsätter skriva text men att musiken görs till en ROCKLÅT nästa gång! Next3 med bidrag nummer 7 blev ett tappert försök, inget som föll i smaken fastän dom var duktiga på sitt område. Malena och bidrag nummer 8 var genomtänkt. Ljussättningen var perfekt och skådespelet mycket läckert! Däremot tror jag att jag skulle byta kanal på radion?

Om jag ska betygsätta hela kvällen hamnar den helt otrolio "Tingeling Tingeling" på en 3e plats, tätt följd av 2an som den här gången blev covern på Jan Johansens låt "Se på mig" med Darin. (Inte enbart för att den väcker 740-känslor och doftgranar i minnet)

Delfinal 4 och därmed även den sista höll inte lika höga mått som förra helgen i Leksand gjorde. Personligen tycker jag Petras försök att roa oss blir för mycket och humorn blir för ansträngande. Till nästa år tycker jag att arret kan slänga in Anders Jansson, Carina Berg, Gry Forsell eller Henrik Hjelt!

Nu väntar la finalia – har du tippat?

2 kommentarer

  1. camilla.K

    Smaken är delad, kanske inte lätt att ge ett rättvisst resultat. Har inte alls samma musiksmak som du, men ändå en smak…… du kanske skulle sitta i en jury elller jag eller kanske din granne eller min granne. Detta med musik är inte så lätt det du tycker, tycker inte jag…..härligt med blandtyckande och smak… och livsstil….

  2. LindaMaria

    Fast iofs blir det ganska rättvist när det är ”vi” som röstar, det man märker är om man tycker som medelsvensken (vilket jag inte gör;) Juryn är alla som engagerar sig, dvs svenska folket som intresserar sig och ger sitt pengastöd! Tack för kommentaren! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>