Vilken Cirkus!

Ingen sommar utan sol. Det blir heller aldrig någon riktig sommar utan cirkus har jag kommit fram till. Så när jag fick förfrågan om att åka till Sandåkerns grusplan för att titta på alla duktiga akrobater och väldresserade djur var jag inte sen att tacka nej.

Det är dock en löjligt omdiskuterad fråga i mitt sällskap om man verkligen kan gå på cirkus utan barn. Så efter att ha uteslutit möjligheten att kidnappa någon annans ungar skred vi övertygande nog in i tältet som kulturjournalister i stället. Det blir bara jobbigt när barn ska svinga sina självlysande leksaker i huvudet på en och kissa under pausen. Och själv hade barnsligt roligt, det erkänner jag.

Cirkus Maximun – Caravan Of Joy bjöd på en bättre show än i fjol. Det var verkligen glädje. Och när Anton och Ida kom inrusande med kor, grisar och getter till Emils ’Snickeboasång’ var stämningen lyrisk. I alla fall på två platser på första parkett för personerna med popcorn fulla mun. I vanliga fall brukar jag föredra exotiska djur när jag går på cirkus, men det här gick verkligen hem. Hela föreställningen höll en typisk svensk sommarnivå med hopprep, rockringar och fotbollskonster. Fast med lite bättre koordination.. och resten kändes bara som en bonus.

– Tack för en bra kväll – vi ses nästa år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.