Dunderkur mot tristess

Så fick jag min sista semesterhelg som jag önskade med sol, got mat och sällskap i toppklass! :-)

Kom i eftermiddags hem från en tvådagars i Skellefteå, där ingenting har handlat om något annat än ren njutning. Eller vad sägs om avokado med löjromsröra, fänkålsbakad lax med potatis- och parmesanflarn före glass med hallon och chokladsås som dessert? Sista flaskan Obelisk från Egypten sprättades och genom vardagsrumsfönstret kunde vi höra festlystna glada semesterfirare från Nordanå dit även jag och mitt sällskap senare under kvällen begav oss för att lyssna till huvudplåstret Veronica Maggio, som trots vad som verkade vara dåligt inställt ljud på scen kammade hem fullt godkänt. ‘Jag vette sjutton vad jag pratar om’ hördes det i ett mellansnack, och som svar på det ville jag säga henne ‘men prata inte då, sjung istället!’

 

Dagens utflykt gick utmed älven och norra Bergsbyns sommaridyll Tuvagården där riktig svensk, lantlig sommaridyll kändes i luften och där riktigt bra fika/käk går att handla för en (blivande) students penning. Att känna sanden mellan tårna kan aldrig jämföras med något annat, och i helgen har det till och med varit roligt att byta blöja på Prinsessan Spjuver! (Även kallad Melissa och min systerdotter.)

 

I övrigt har jag på allvar börjat förbereda mig för fattigsjagtider, då jag förutom gått på gratiskonsert och inte tvättat håret på två veckor även lagat trasiga sockar, fått ärva gamla kläder samt övertagit en soffa i fourth hand, mest för att den var på väg till skroten och jag ögonblickligen föll för skönheten som en gång i tiden stod i min mammas pappas föräldrars hem. Jag vet inte om jag törs, men den behöver stoppas och kläs om..

 

Nu ska jag sova, så jag orkar vakna i morgon efter en kort men intensiv och minnesvärd semester! - Kanske den sista på lääänge?!  

 

         

 

          

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>