SAAB-affären – Var är nu alla belackare?

Så är det då klart. SAAB är räddat!

 

Regeringen som i det tysta deltagit i en rad överläggningar med såväl GM som intresserade köpare, går in med garantier för de lån som krävs.

 

Alliansregeringen och då framförallt näringsminister Maud Olofsson har fått utstå mycket spott och spe under resan gång. Varför går man inte in och med skattemedel köper SAAB har man frågat? Varför ställer man inte upp för Trollhättan?

 

Inte minst superpopulisten Mona Sahlin har försökt skära opinionspipor i vassen på krisen för bilindustrin.

 

Nu visar det sig att regeringen och Olofssons agerande har varit helt rätt. För SAAB, Trollhättan och Sverige.

 

Var är nu alla högljudda kritiker. Finns de någon av dem som har ryggrad nog att kliva fram och säga:

– Bra gjort! Nu förstår vi bättre. Grattis till framgången!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lennart

    Att kalla Mona Sahlin för superpopulist, säger mer om dig än om Mona Sahlin. Hon gladdes verkligen med Trollhättan-borna i dagens radiodebatt. Men vad kan hon – och alla vi andra – göra annat än hoppas på en framtid för SAAB. Nu återstår att se vad Spikers ägare egentligen går för. I Holland omnämns de ofta som en ägargrupp som misslyckas med allt… i varje fall med alla sina stora planer.

  2. Håkan Lindh

    Svar till Lennart (2010-01-27 18:02)
    Studera Mona Sahlins alla olika utspel om krisen i SAAB. Allt från att staten borde köpa fabriken, kritiken mot att regeringen inte gör något, till att de bara förstör. Klart att hon gläds med de anställda i Trollhättan.

    Kanske borde hon passa på att be dem om ursäkt också för att hon använde de som slagträ i försöken att vinna röster. Samtidigt som hon faktiskt skulle kunna kosta på sig ett litet försiktigt och ödmjukt erkännade över att regeringen konstruktivt bidragit till en lösning.

    En och annan bloggorakel här på VK har möjligen anledning att till självkritik

  3. Lennart

    Bloggorakel? Vad är det? Vem är det? Är de ni som bloggar? Eller är det vi som ibland har synpunkter på er som bloggar – och ibland inte delar era åsikter… för mig är det goda samtalet något av kärnan i själva livet. Man kan tycka olika, men ändå respektera varandras åsikter. Det gjorde Mona igår när hon berömde Carl Bildt för hans hållning i Mellanöstern. Var det också superpopulism? Eller var det bara superpopulism när Mona nämnde att Maud för någon månad sedan trodde att vindkraft och inte bilindustri skulle bli Trollhättans framtid?

  4. Håkan Lindh

    Svar till Lennart (2010-01-28 07:06)
    Lennart skriver ”för mig är det goda samtalet något av kärnan i själva livet. Man kan tycka olika, men ändå respektera varandras åsikter”

    Jag håller fullständigt med Dig i detta. Har själv skrivit ett antal gånger om detta på min Skellefteåblogg (http://bloggar-mu.norran.se/hakanlindh/) då jag utsatts för sk ”bloggstalker” med rätt grova personangrepp.

    Vad gäller uttrycket ”Bloggorakel” menade jag naturligtvis inte Dig eller andra kommentatorer, utan de politiska bloggare som av partitaktiska skäl vill svartmåla och sprida desinformation om sina politiska motståndares.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.