Greklandsvarning för de Rödgröna

Stockholm kl 09:32

Så var det dags för ett Stockholmspass igen, i partiets tjänst. Efter askmoln och bröllopsresa. På partistyrelsens dagordning står ett programförslag. ”Agenda för tillväxt”.

Det känns uppfriskande att få diskutera hur Sverige kan växa, hur vi kan få fler jobb och ökat välstånd. Detta efter det att två av tre vänsterpartier har haft sina kongresser. Tillställningar som dominerats av pigga förslag på hur man ska kunna förmå oss att jobba mindre.

Mitt i den internationella krisen. Att man inget har lärt av det som just nu händer i andra vänsterstyrda länder i södra Europa.

– Det är dags att utfärda Greklandsvarning för de Rödgröna.

Etiketter: , ,

9 kommentarer

  1. Curre

    När ska Folkpartiet sluta låta som Moderater och börja låta som folkpartister ? Ni stödjer ju en högerpolitik som gamla FP inte skulle ha tagit ihand på. Det är då tur att det finns Centerpatister som vänder Maud O ryggen öppet Börje Hörnlund tex.och jättemånga med honom. När får vi se lite heder hos alliansens politiker som säger vad deras eget parti vill ? Vänstersidan säger både vad partiet vill samt rödgrönagruppen vill. TYCKER då att det är lite mer heder från den sidan.

  2. Pelle

    MODERATVARNING på de allianspolitiker som likt dig Håkan inte för fram det egna partiets politik utan bara ”jamsar” med den ”blå högern”.

    De på den röd/gröna sidan dom för i alla fall fram sitt egets partis politik i samarbetet vilket enligt mig är så mycket ärligare!

    Ni folkpartiska, centerns och KD politiker ni bara ”hänger med” vilket kommer att göra något eller några av er åker ur riksdagen för moderaternas framgång – du Håkan dom skrattar bakom ryggen på er!

  3. Håkan Lindh

    Svar till Pelle (2010-05-17 11:52)
    Är det inte lite väl enkel vänsterretorik, att försöka skrämmas med högerspöket. Det har man ju försökt med så länge jag kan minnas.

    Själv är jag rätt nöjd med att tillhöra en Allians som har lotsat Sverige genom den värsta krisen sedan 30-talet och fått betyget ”Bäst i klassen” bland alla länder i Europa.

    Hade man lyssnat på superpopulisterna i vänsteropositionen och bränt iväg pengarna till allt och alla, hade betyget varit ett helt annat. Det är en sak som är säker.

  4. Arbetare

    Förklara för mig hur nya regeringen sen i oktober lyckats rasera ekonomin i Grekland????

    DET HAR VARIT EN HÖGERREGERING I 10 ÅRS TID, SOM HAR ÅSTADKOMMIT DETTA RESULTAT.

    Stor chock när nya regeringen tog vid, bluff och fusk upptäcktes!
    Du är då inte så noga med sanningen.

    VARNING ALLTSÅ FÖR HÖGERREGERINGAR!

  5. Håkan Lindh

    Svar till Arbetare (2010-05-18 14:37)
    Greklandsvarningen gäller nog regeringar av alla kulörer.I England och Spanien och Portugal har de väl vareit mer röda. Det är alltid lika livsfarligt att slarva med statsfinanserna.

    Vi kan väl enas om att Alliansregeringen skött Sveriges ekonomi väl och att vi kan vara glada för att man inte fallit för oppositionens krav på mer till allt och alla.

    För att inte tala om friår och 6 timmars arbetsdag. Där är blinkar Greklandsvarningens lampa illrött 😉

  6. Arbetare

    Först- Det är dags att utfärda Greklandsvarning för de Rödgröna.
    Sen-Greklandsvarningen gäller nog regeringar av alla kulörer.
    Tar du tillbaka din egen RUBRIK?
    Menar du att Labour är vänster??? I förhållande till tory- ja -de är mer vänster än tory, men långt till höger om S i Sverige, eller hur? Mer som Folkpartiet.

    Tog alliansen över överskott o goda finanser 2006???
    Är de lika goda nu när rödgröna tar över???
    Fastän de sålt ut företag för ca 50-60 miljader.
    För att inte tala om hur det var senaste högervändan!
    Var noga med sanningen.
    Vad vill du göra med 407000 arbetslösa tex. Socialbidr

  7. Johan Karlsson

    Arbetare: Grejen är att Grekland fört den typ av politik som det rödgröna ville föra i Sverige. Ofinansierade reformer och massor av pengar till allt och alla. En stor del at skulden bär fackföreningarna som tvingat fram orimliga förmåner, exempelvis 14 månadslöner/år och möjlighet att gå i pension på 50-årsdagen. Sedan spelar det mindre roll vilken färg regeringen haft. En ”högerregering” som bedrivit vänsterpolitik kan knappast ses som en belastning för den svenska ”högern”? Eller hur?

  8. Arbetare

    Johan; 1.Tog alliansen över överskott o goda finanser 2006??? Varifrån myten om Ofinansierade reformer och dålig ekonomi, ännu har vi inte sett ngt dylikt!
    Kort minne?
    2 Sydeuropa men även andra länder i EU, har historiskt haft lägre pensionsålder än vi, därav lägre andel sjukskrivna. I en del länder jobbar bara en låg andel kvinnor. Därav lägre andel sjukskrivna.
    3 Fackföreningar har väl en motpart??? Svag sådan,kanske?
    4 Rubriken är ett rent påhopp, på S som skött ekonomin i Sverige alldeles UTMÄRKT BRA!

  9. Arbetare

    Förresten, alliansen har sålt ut våra gemensamma egendomar för otroliga 122 miljarder kronor!
    Förresten, arbetslösa är över otroliga 440.000 människor!
    Förresten var god bevisa ”Ofinansierade”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.