En romantiserad bild som ändå är lite kul

Av , , Bli först att kommentera 0

Blir ett inlägg om USA igen :)

De personer som jag talat med som har varit i USA och då främst på västkusten säger att det är ”precis som på TV och film”, men att det ändå inte är det. Såklart har man en romantiserad bild av landet och de delar av landet som man har kommit att bli extra förtjust igenom vad man sett just på TV och på film, konstigt vore det ju annars!

Det man bör ha med i beräkningen är dock att det är som så att Las Vegas, Los Angeles och många av de andra platserna som man kommer att besöka är ganska ofräscha i hela sin existens då det finns mycket skumrask där, så det är faktiskt viktigt att komma ihåg innan man åker dit. Om man tror att det är rika, rena och glada människor överallt så kommer man att få en chock när man väl kommer till västkusten, för trots att detta är platsen där några av världens rikaste och mest kända personligheter residerar så är det också en plats fullt av misär och fattigdom. Om du bara kommer ihåg att tänka på det och att vara förbered på att du kommer att möta fler ”vanliga” människor än kändisar så kommer du inte att blir besviken, och det är ju bra att slippa när man åker iväg, eller hur?

Då USA har både skådespelare och rockstjärnor överallt så är det såklart så att det finns stora möjligheter att man ser sin idol ätandes lunch eller liknande och visst skulle det vara kul att se Slash eller Duff promenera förbi med en hamburgare i handen? Eller Arnold kanske? Inte det som lockar? Då kan säkert Julia Roberts eller Brad Pitt dyka upp!

För övrigt har jag fortfarande skadeproblem så ingen träning än. Väntar också fortfarande på leverans av mitt löpband.

Bli först att kommentera

Det här med USA – plastens land

Av , , Bli först att kommentera 0

Ja, kära vänner, då var det dags för några ord om USA…

USA

Som kanske ni vet så är det lite mixed feelings jag har om detta land, det är väl så för de flesta, kan jag tro? Ett land som inte riktigt har någon kulturell historia, utan som mest har ”stulit” det bästa av andra delar av världen är aningen svårt att uppskatta ur ett kulturellt perspektiv. Eller skulle jag kanske använda mig av ordet ”finkulturellt” istället, för kultur det finns det ju såklart som i alla andra länder!

Kulturen i USA känns lite skräpig, vulgär, plastig och märklig ur ett svenskt/europeiskt perspektiv, tycker jag. Vi har ju fantastiska byggnader så som gamla slott, herrgårdar, kyrkor, synagogor med mera medan USA mest av allt känns som plastikopererade människor som smörjer in sig med gud vet allt i ansiktet för att slippa rynkor och som inte gör annat än att ”ta hand” om sitt yttre.

Detta är en del av kulturen i USA som jag har extremt svårt att förstå, men det handlar såklart bara om vana, antar jag. Vem är jag att döma andra och vad de vill göra med sina kroppar och ansikten? Vill de förstora sina rumpor och kleta in äkta guld i nyllet så ska de väl få göra det, men jag är tacksam att det inte har kommit att bli så mycket av detta i Sverige än. Visst ser man att det sprider sig, men det är lite mindre vanligt att flickorna får plastikoperationer i present av sina föräldrar här än vad det är där och det är jag tacksam för!

Kort träningsuppdatering

Jag måste såklart skriva en liten uppdatering om hur träningen går. Dock blir det kort för jag har haft benhinneinflammation i några veckor så ingen löpning direkt :/ har kört lite gym istället.

Eftersom hösten och vintern närmar sig bestämde jag mig för att skaffa ett löpband att ha inomhus. Har tänkt på det många år men det har aldrig blivit av. Hittade den här sajten som listade bra tips och råd när man köper ett löpband. Sole Fitness F85 blev det. Kostar nästan 20k men det lär vara värt under den kalla vintern. Kan man bibehålla sin form :)

 

Bli först att kommentera

Första inlägget!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej!

Jag kände för att starta en ny blogg!

Har inte haft en blogg på flera år men det är kul att skriva ner sånt man gör. Så kan man se tillbaka i framtiden :)

Jag gick nyss med i http://trailrunningsweden.se/ kan starkt rekommendera för den som är intresserad av trail!

Bli först att kommentera