nitLotta

Close talker

Att vara nykter på fest ÄR roligt, jag bryr mig inte om den vedertagna uppfattningen att man inte kan ha roligt utan alkohol. I och för sig är jag en väldigt lättroad varelse, så det kanske kan vara lite missvisande information. Hur som helst var jag nykter på en fest i helgen, där ett antal roliga och okända människor befann sig.

En kille kallades "Räkan", så jag frågade hur det kom sig. "Jag kallas inte Räkan, jag kallas Mastodonten", sade han och försökte blåsa upp sig själv  som om han var grodan Boll. Det tyckte jag var lite småroligt. 

En annan grej som hände var att Sofia körde ett musikquiz, där man skulle lyssna på låtar och svara på vilken artist och låttitel det var samt svara på en specifik fråga om artisten. Jag blir som skogstokig av dessa tävlingar, så jag försökte (något hysterisk) engagera min grupp som var lite disträ, läs onyktra. Två saker gjorde att vår grupp inte vann, trots att vi borde ha vunnit:

1. Vi hade missat att svara att Aaliyah dött av en flygkrash, eftersom vi inte hört att vi skulle ange detta. Däremot hade vi diskuterat kraschen, angett rätt årtal för hennes död samt svarat rätt på hennes namn och skrivit ner rätt låttitel. Det gjorde mig lite upprörd.

2. En fråga kom angående Lily Allen: "Vilken anatomisk defekt har Lily Allen?"

Jag och Tomas började genast spekulera i det faktum att hon har väldigt brett mellan ögonen och angav det som svar. Fick vi rätt för det tror ni? Nej!

Tydligen har kvinnan fötts med en tredje bröstvårta. Men det känns verkligen som att det är en större funktionsnedsättning att endast ha ett perifert seende, än vad det är att gå omkring med något som skulle kunna misstas för ett födelsemärke.

Bittert, oh so bittert.

 

***

En människa på festen var extremt närgången gentemot alla. Sofia sade till mig: "Du, killen där borta är en close talker! Akta dig för att hamna i en diskussion med honom." Helt plötsligt kom denne person som skjuten ur en kanon och började prata med Sofia, just efter denna kommentar. Jag kunde knappt hålla mig för skratt, så jag var tvungen att backa och iaktta situationen på håll. Det såg ut som att de hade en mystisk ritual för sig. Han kom närmare och närmare henne och hon backade mer och mer. Han viskade i hennes öra, hon backade. Till slut var hon tvungen att ursäkta sig och då var dansen slut. Som taget ur ett Seinfeld-avsnitt. Underhållande!  

6 kommentarer

  1. Suffe

    Sluta klaga på domaren, jag hade ju blivit så svårt traumatiserad tidigare under kvällen att jag hade svårt att fokusera på min uppgift…! 😉

  2. karin

    hahah lotta jag älskar frekvensen av dina uppdateringar såhär i pluggningstid 🙂 makes me glad och nu har jag sluppit att plugga någon minut till tack vare dej 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.