Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Bara en och en halv vecka kvar i vårt paradis på jorden!

Nu har vi återigen tillbringat sommarens månader i vår fjällstuga. I mitten av nästa vecka måste jag fylla komposten med alla mina vackra sommarblommor.  Ringblommorna är just nu som allra vackrast och lyser mot gammbodens vägg i klaraste gult. Surfinorna och hänglobeliorna har varit otroligt vackra men nu vill dom inte mer. Rabarberna, gröslöken, dillen och persiljan står fortfarande till glädje. Oj så många rabarberpajer och rabarberkrämer jag gjort i sommar. Det är underbart gott! För att inte tala om den gravade öringen med dillsås! De sista åren har gräslöken växt sig enormt stor. Nu har jag fryst in en hel del för säkerhets skull, att ha till midsommarsillen nästa år.

Vi har en boulebana på tomten och den har börjat "gulna" av alla höstens björklöv som dalar ner.  Höstfärgerna i naturen har börjat ta sina allra vackraste kulörer. Det är helt underbart. Digitalkameran är en glädje. Att få ta foton över nedre Jovattnet när solen går ner och färgerna kan variera i all oändlighet. Över sjön bildas färger från klaraste vitt till guldgult till orange till rött. Det är en fröjd för ögat och en lisa för sinnet.

Nu är, hoppas jag kantarellplockningen klar. Min man har plockat hur mycket kantareller som helst. Sa till honom idag att nu har vi kantareller till våra barnbarnbarn om inte längre ändå. Vi har ju redan ett barnbarnsbarn som fantastiskt nog också finns i Spanien. Ja, jag har ju inte berättat än att vi bor i Span ien resten av året. Det kommer sen. Nu är jag så upptagen av den fina årstid vi har här nu.

På måndag får vi besök av min mans syster och hennes man så nu ska jag börja laga till en härlig älgstek.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.