Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Advent och förväntan

Nu börjar förberedelserna. Inför lugnet och harmonin i månaden innan julen. Allt är storstädat och klart, julklapparna inköpta och lussikatterna ligger och väntar i frysen. Pepparkakorna är faktiskt köpta i Sverige. Glöggen ligger på mognad för den gjorde jag för en vecka sen. Nu väntar bara dekorationerna. Julljusstakarna, blommorna, lilla julträdet, julstjärnan och annat pynt.

Tro för all del inte att jag är någon superhjälte! Nej då. Vi har en spanjorska som kommer och städar vid behov. Nu har hon putsat alla fönster, storstädat köket m m. Själv har jag tvättat gardiner och persienner med hjälp av gubben. Är man sjukpensionär med krämpor så får man ta hjälp. Så enkelt är det, eller? Man får offra några hundralappar för att få saker och ting gjorda som man själv inte orkar med. Här finns inga avdrag i deklarationen för såna tjänster.

Igår var lilla hunden jättepigg och ville gå hur långt som helst på sin morgonpromenad. Men idag var hon slö och trött så promenaden blev kort. Då känner jag en viss oro, för hon är nu inne på sitt 14:e år. Hon är glad, matfrisk och leksjuk. Leken tröttar ut henne på 5 minuter. Sen sover hon någon timme. Herregud vad jag känner ångest över att hon ska lämna oss en dag.

Mina inlägg är nog inte så intressanta men det är kul att skriva ändå.

Ha de´

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.