Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

En underbar vecka med vänner från Mosekälla/Norge

Våra närmsta grannar i Mosekälla kommer ett par gånger per år ner till oss. De bor i Mo i Rana men har sin "hytta" ett par hundra meter ifrån oss. Vi har så otroligt trevligt tillsammans. Vi har nu firat 10-års jubileum av vår vänskap tillsammans. Bättre kan man inte ha det! Än att ha så goda vänner så nära och att ha sån fin kontakt. Till hösten nästa år ska vi, som vi gjort i många år, åka båten Buster till ön Duenna i Norge och fiska. I fjol fick jag 4 makrillar samtidigt och det var en darrande upplevelse. Har aldrig fått makrill på linan förut så jag förstod först inte vad det var som hände. Linan kändes som om det gav elektrisitet, den darrade helt otroligt. Men vår vän sa´ att "nu har du nog makrill på linan".

Denna veckan har vi gjort ALLT! Spelat boule, spelat kort, spelat musik, gått på restauranger, varit på marknader, haft grillfest och solat. Vi har haft det helt underbart.

Ingen kan förstå varför jag ska åka till Sverige i 3 veckor i januari och lämna denna ljusa och trivsamma miljö. Men jag vet! Behöver känna kramarna av mina barn och barnbarn. Snusa på dom och bara ödsla kärlek.

Ha det!

4 kommentarer

  1. Lotty

    Duenna……….om jag nu stavat det rätt är en ö utanför Norska kusten med utgång från Nesna. Med båten Buster ca 45 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.