Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Barn och barnbarn i kylan i Mosekälla…..men det är kallt även i Spanien

Uj, uj uj så kallt sonen och yngsta barnbarnet haft det i vårt paradis i Mosekälla i en vecka! Över -40 grader. Tur att vi har djupborrat vatten på 76 meter, värmeslingor och  fullt vinterbonade stugor. Så när som på några fönster som inte riktigt håller måttet . I går åkte dom tillbaka till Umeå och lilla tösen, snart 8 år,  låg under en filt på soffan och såg  let´s dance. I en varm och skön lägenhet. Med en ny 42 tums lcd TV + hemmabio med ljud som fyller hela rummet.  Sonen är trött efter att ha sparat på elenergi i stugan och eldat med ved. Flera gånger upp på natten för att fylla på ved i gjutjärnskaminen. De stora barnbarnen på över 20 år hade ingen lust att följa med. De har sitt med kärlek över alla gränser………..när det blir vår och skoterföre är dom pigga och alerta och vill följa med. Tur att sonen har alla körkort som man kan ta så han kan köra tunga laster med skotrar och pulkor upp, om det behövs. Vi har en gammal skoter som än fungerar, en så kallad "familjeskoter", men den håller nog på att ha sett sina bästa dagar.

Här i Torrevieja är det oxå kallt. Vi har haft +1 på natten och i förrgår spöregnade det och var +7. I ett stenhus som vi har, och är typiskt spanskt, blir det kallt. Kallt! Trots att vi har klimatanläggning, element och kärlek. 

Önskar alla en god fortsättning på det nya Året! 

4 kommentarer

  1. Sonny Richt ( Björkman)

    Hej Lotty

    Jag skriver till dig ang din syster Ingegerd

    Om du vill ha information så kan du / ni eposta mej

    Roligt att ni trivs i Spanien

    Jag fick höra att ni hade flyttat men fick inte reda på var någonstans

    Hoppas att ni mår bra båda två

    Med vänliga hälsningar Sonny

  2. Lotty

    Hej Sonny. Min äldsta syster Ingegerd gick ju bort. Bosse ringde och berättade det. Men jag är väldigt intresserad av att få veta vad som hände henne, vad hon blev sjuk i och hur hon hade det. Min läkare här nere frågar mig gång på gång om mina släktingar men jag vet ju ingenting. Ska själv in på en kontroll vad gäller magen som jag har stora problem med.
    Det är jätterart att du skrivit till mig, det sätter jag pris på. Ha det så gott och hör av dig snälla………..

  3. Sonny

    Hej Lotty

    Som du känner till så hade du en väldigt bestämd syster.

    Jag kan gärna berätta vad som hände och hennes önskningar

    Efter som jag har hjälpt mamma sen pappa dog med flytt, bil osv

    Jag har ingen post-adress eller mailadress till er och vill inte dra hela historian här som du kanske förstår

    Mvh Sonny

  4. Elisabeth

    Lotty ta kontakt med mig ska du få höra om Din systers sita tid i livet, jag har massor att berätta då jag ställde upp i vått som torrt för Morsan och hur det blev efter hennes bortgång i kvarvarande familjen.
    Ha det trevligt i Värmen.
    Elisabeth Stål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.