Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Mitt underbara liv i Sverige i vinterkylan och snö

Tjugo dagar i Umeå med min son och mina barnbarn. Vilken underbar tid! Måste faktiskt tillstå att den enda kroppsdel jag frös om var näsan, när det var 24 minus. Varma vinterkläder och skor hade jag med mig och faktiskt har jag haft samma kläder här i Spanien sen jag kom ner, men frusit mer ändå. Inte om näsan men hela kroppen. Fukten här nere kryper in under kläderna och fryser en till is. Natten till igår hade vi +3 grader. Igår +10 samt blåsigt. Enda fördelen är väl att man inte behöver befara att man halkar på is eller snö och bryter nå´t ben .

Haha. Dagen efter att jag landat på spansk mark fick jag ett blodtrycksfall. Är ju van att "halvsvimma" på grund av lågt blodtryck men denna gången blev det värre. Ramlade raklång bakåt och slog huvudet i asfalten. Min man såg en blodpöl breda ut sig och sen ilfart till vårt sjukhus. Ambulans var tillkallad men han orkade inte vänta på den. På sjukhuset blev jag röntgad så inga frakturer fanns men ett 7 cm långt sår i bakhuvudet blev sytt ihop. GISSA om jag har haft ont i huvudet i en vecka! Det har varit rent hemskt. Så har jag blandat ihop nå´t beror det på att det är inte riktigt fritt från huvudvärk ännu.

När vi idag, första gången jag var ute från huset, såg ett medelålders par cykla ut i en rondell med armarna som vägvisare blev jag rädd. Ingen av dom hade hjälm på sig och jag bara tänkte, o´ hjälp om ni visste hur ont det gör att slå i huvudet.

Min tid i Umeå med firandet av mitt yngsta barnbarns 8-års dag glömmer jag aldrig. I festlokalen, i området där dom bor, hade inbjudits 19 barn. På morgonen gjorde hon sina tårtor. Bestämde vad som skulle finnas mellan bottnarna och dekorerade tårtorna själv. Storebror hjälpte till att blåsa upp ballonger och hon var noga med var de och alla serpentinerna skulle placeras. Jag hade tagit med mig Disneys papperstallrikar, muggar och servetter från Spanien. Hon dukade själv och såg till att allt blev rättvänt med figurerna. Pappan satte upp discokula med belysning, fixade stereoanläggningen och ordnade fiskdamm som sen storebror och hans fästmö hjälpte till med. Lekar, hela havet stormar……..vem har försvunnit ut från ringen……..disco………ja vilken underbar dag det var.

Sen blev det min födelsedag! En tårta dekorerad med mitt namn och år i tända ljus. Blommor och presenter. Storebror och hans fästmö kom och dagen var helt fulländad. Men dagen slutade inte med det. Vi blev alla bjudna till China av vänner till mig och min man som också har hus här nere i Spanien. Vi hade alla en underbar kväll. Dagarna förlöp i en ständig harmonisk miljö och jag kommer nog alltid att åka tillbaka denna årstid. Vad kan vara bättre än att få fira sitt barnbarn på födelsedagen och att själv få en sån fin tårta och goa kramar av sitt barnbarn på min egen dag! Som tur är fyller äldsta barnbarnet år i slutet av augusti då vi är hemma i Sverige.

Nu får vi planera så vi kommer upp till Umeå för att fira äldsta barnbarnets studentexamen i juni. Det ser jag och min man verkligen fram emot. Det blir en glädjens stund.

Ha det så bra alla! Ta hand om dig, ta hand om varann.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.